Activiteiten
Sporten voor Kids United
                               
Elk jaar organiseert het Alfa-College Sport en Bewegen rond de kerst een sponsoractie voor een goed doel. Onder het mom: "met kerst denken we aan een ander." Dit jaar had onze school besloten hen te willen helpen.

Het goede doel van dit jaar was Kids United, een voetbalclub voor kinderen met een handicap. Kids United is een club met zo'n 80 leden, die de kinderen laagdrempelig sportplezier aanbiedt. Dit doen ze in de vorm van voetbaltrainingen, wedstrijden, toernooien en uitjes. Maar Kids United is meer dan voetbal! In de toekomst wil Kids United zich niet alleen richten op voetbalactiviteiten, maar wil een centrum zijn waar het "samen zijn" centraal staat. Samen bewegen, koken, voetbal kijken, tafeltennissen en andere sociale activiteiten. Om dit in de toekomst goed te kunnen doen, moet er een eigen accommodatie komen!
 
Het Alfa-College Sport en Bewegen heeft op donderdag 13 december en dinsdag 18 december jl. een sportmoment voor onze school georganiseerd, waarop de kinderen eens konden ervaren wat het is om te sporten met een handicap. Kun je dan eigenlijk wel lol maken? Wanneer is het leuk en wanneer is het niet leuk? Wat is er nodig om het leuk te maken?
 
In ruil voor deze bijzondere sportochtend hebben wij het Alfa-College geholpen om geld in te zamelen voor Kids United. Dat hebben we gedaan d.m.v. een collecte in de bovenbouw en het verzamelen van statiegeldflessen in de middenbouw. In totaal hebben we een bedrag van € 205,75 opgehaald. We hopen dat we met dit bedrag ons steentje hebben kunnen bijdragen!