fotoreportage schoolproject onze omgeving

collage-2016-06-09.jpg

collage2-2016-06-09.jpg
Tuinfeest

tuinfeest315161.jpg
Tuinfeest

(Het Swoaistee schoolfeest 2016!)


Aan alle ouders/ verzorgers,

Op vrijdag 10 juni vieren we weer ons jaarlijkse Swoaistee schoolfeest. Het thema voor deze dag heeft dit jaar van alles te maken met wat er allemaal in de tuin te vinden is. We maken er met elkaar de hele dag een groot tuinfeest van. De kinderen worden in en rond de school vermaakt met allerlei leuke activiteiten. Alle kinderen mogen op deze feestdag passend bij ons tuinfeest verkleed komen. Je kunt denken aan kriebelbeesten, bloemen, vlinders of iets dergelijks. 
Na een vrolijke korte optocht zullen we de dag met elkaar openen op het midden- bovenbouwplein. Ouders en andere belangstellenden kunnen deze opening natuurlijk bijwonen door achter de linten aan te sluiten. Na de opening vinden er verschillende leuke activiteiten voor de kinderen plaats, zoals een groot spannend spel voor de midden- en bovenbouw. Kleinere spelletjes voor de onder- en voorbouw en voor iedereen natuurlijk de luchtkussens.
Om 12.30 uur zijn alle kinderen vrij! Om 14.00 uur gaat het feest verder voor ouders en kinderen, dus kom dan allemaal weer terug op school!

Tijdens het middagfeest kunnen de kinderen genieten van allemaal leuke activiteiten. Koop een strippenkaart van 2 euro, hiermee kunnen de kinderen allerlei leuke activiteiten doen of er kan wat lekkers gekocht worden met de strippenkaart.
Dit jaar is er ook weer een verkoop van zelfgemaakte kunst door de kinderen. De werkstukken uit de verschillende stamgroepen, met als thema "Tuinfeest" worden per opbod verkocht. In het onderstaande schema kunnen jullie zien hoe laat de kunstwerken per bouw verkocht gaan worden.
Voor de ouders is het schoolfeest een goede gelegenheid om ongedwongen kennis te maken met andere ouders van school. Bij de verschillende bars kunnen er lekkere hapjes en andere versnape-ringen gehaald worden. Na 15.00 uur kunnen er ook licht alcoholische drankjes gekocht worden. We verkopen onder andere pannenkoeken, broodjes knakworst en broodjes hamburger, maar natuurlijk ook koffie met een lekker stuk van de zelfgebakken taarten.
Met de opbrengst van deze verkoop bekostigen we de activiteiten van het gehele schoolfeest, zodat we ook volgend jaar een mooi feest kunnen organiseren. We hopen daarnaast nog geld te kunnen verdienen voor het lustrum van De Swoaistee.

Wie wint er dit jaar de prijs voor de mooiste taart? We hopen weer veel mooie en lekkere taarten te ontvangen met als thema: Tuinfeest. De wisselbeker hebben we weer klaar staan. Een bovenbouw kinderjury bepaalt zeer deskundig wie de prijzen van dit jaar in ontvangst gaan nemen. Er zijn weer prijzen voor de mooiste, de lekkerste en de origineelste taart. Ook de lekkerste hartige taart krijgt een prijs. Om precies 14.00 uur zal de uitslag van de wedstrijd bekend worden gemaakt, daarna  kan het middagfeest losbarsten. De (hartige) taarten moeten 's middags om 12.30 uur worden gebracht in de teamkamer tegenover Krokodillenplas. De kinderjury gaat uiterlijk om 13.30 uur aan de slag om de prijzen te verdelen.

Voor al deze activiteiten hebben we veel hulp nodig! Op de deuren bij de stamgroepen hangen lijsten, waarop je je naam kunt invullen. Wie wil er een groepje begeleiden, helpt bij het draaien van een bardienst, helpt bij een spelletje of meldt zich aan voor de opruimploeg? Voor de indeling is het handig om een e-mail adres op de lijst te schrijven. Wij zorgen dan dat het rooster voor 10 juni gemaild is. Deze roosters komen ook op veel plekken in of bij de school te hangen!

We hebben er super veel zin in! We hopen natuurlijk op mooi weer, maar ook in school kan het feest wat ons betreft losbarsten! We zien jullie vrijdag 10 juni!

Voor vragen kunnen jullie terecht bij de volgende stamgroepleerkrachten: Rinske, Marjan, Leonie, Marleen, Mike en Mireille

Vriendelijke groeten,

De werkgroep Schoolfeest


Rooster verkoop Tuinkunst (plaats: Het Dek)  :
 
14.30 uur : De voorbouw
15.00 uur : De onderbouw
15.30 uur:  De middenbouw
16.00 uur:  De bovenbouw

Kledingbeurs
kkb17web.jpg