Werkweek bovenbouw

Klipper en Optimist

Woensdag 2 september

Hallo allemaal,

Zoals gepland om 7.45 uur met nog wat slaperige gezichten vertrokken Klipper en Optimist naar Lauwersoog.
De boottocht was heerlijk met veel zon en minstens evenveel wind.
Aangekomen en vervolgens met de fiets naar de Oorsprong. Nadat we de kamers hadden ingericht namen studenten van het Alfa-college het over voor een middag vol met spel en sportief plezier. Ondertussen werd in de stal een lief klein schatjes kalfje geboren die iedereen even moest bewonderen.  Na het avondeten gingen we wadlopen en kwamen moe, vies maar voldaan terug om vervolgens ons lekker aan een kopje thee  op te warmen. Daarna sloten we deze gezellige dag af met griezelige verhalen rond het kampvuur.

Groetjes  Xandra, Sarah en Jeanette

schier291.jpg schier292.jpg schier293.jpg schier294.jpg   Schoener en Kameleon
Wat moesten wij vroeg op vanochtend! We waren allemaal op tijd bij de boot
en werden uitgezwaaid door enthousiaste ouders. Toen we van de boot
afkwamen, moesten we allemaal een fiets uitzoeken, maar er waren nog geen
fietsen voor de kleine kinderen. Die kregen later ook een fiets en toen
konden we naar de boerderij fietsen. De Brouwershoeve ligt middenin Buren
en is een mooie, erg schone (!) boerderij. De kinderen hebben allemaal een
lekker  bed en voor de volwassenen is er een dames- en een herenkamer,
alles netjes hier dus!
De Schoeners en Kameleons kunnen goed samen spelen, ook met de spelletjes
die de Alo-studenten met hen speelden. Onze kok Theo had intussen heerlijke
macaroni gemaakt en die ging er goed in, want iedereen had  vet veel
honger! Op een waddeneiland ga je wadlopen, dus iedereen fietste vol goede
moed naar de dijk toe. Daar aangekomen, wachtte een grote teleurstelling:
iets met volle maan en springvloed zorgde ervoor dat er nog te veel water
op het wad stond!
En dat terwijl er vanaf Schiermonnikoog enthousiaste wadloopverhalen komen.
Het is nu half 8 's avonds en de vraag is, of er nog andere spannende
dingen gaan gebeuren rond de Brouwershoeve.

Wordt vervolgd........

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Na een spannend verhaal over Rixt van het Oerd bij het kampvuur, zijn de
Schoeners en de Kameleons in het donker op de fiets gestapt en hebben ze
een spannend spel levend stratego in het bos gespeeld. Ook hier waren ze
weer aan elkaar gewaagd, want de uitslsg was 1-1.
Dorien wil graag een volgende keer op werkweek met Herman of Jeanette, want
een weggetje tussendoor nemen en veel later aankomen met Schoener dan
Elsemieke, kwam ons toch erg bekend voor!!!
Gelukkig zagen we de lichten van de fietsen in de verte en kon Schoener ook
aan de thee en het onvermijdelijke kaartje naar huis schrijven. " Aan mama"
moet genoeg zijn als adressering......
Alle kinderen liggen nu in bed, maar of ze ook al slapen?
Hopelijk wel, want morgen wacht er weer een drukke, leuke dag op Ameland!
Welterusten en tot morgen!

Sk├╗tsje en Kotter
Westdorp Dag 1 : Skutsje & Kotter

Vandaag vertrokken we rond 9.00 uur gezamenlijk met ouders, fietsen, en natuurlijk de kinderen in de auto naar Westdorp. Aangekomen bij de Kampeerboerderij Tweehek was het snel uitladen van alle bagage en fietsen en na het uitzwaaien van de ouders die ons mee hielpen iedereen en alles in Westdorp te krijgen sprongen we op de fiets richting Borger. Lunchen deden we natuurlijk met elkaar tussen de Hunebedden want we zijn natuurlijk in Drenthe. Het was direct dolle pret want hoe mooi is het om te springen van de ene naar de andere Hunebed, dat kan natuurlijk alleen maar hier.

Na de lunch tussen de stenen vervolgden we onze weg naar het centrum van Borger alwaar alle kinderen mochten 'shoppen'. De plaatselijke middenstanders van Borger ontvingen de kinderen met open armen. Economisch gezien was het natuurlijk direct een prachtige dag voor deze stad. Hoe vaak krijg je binnen 45 minuten 50 kinderen langs die allen wat te besteden hebben. De bedrijfsleider van de plaatselijke Blokker moest wel even slikken toen er 30 kinderen zijn winkel bestormden. Zo druk had hij het niet verwacht op een dag als vandaag.  Gelukkig kon iedereen iets vinden van zijn of haar zin en gingen we allen met een gevulde tas terug naar de kampeerboerderij.

Aldaar werden wij opgewacht door de studenten van het Alfa College die voor de kinderen een sportieve activiteit gingen organiseren. Prachtig idee, ware het niet dat de weergoden even niet mee werkte, de lucht betrok, Peter vertelde ons dat er niets ging gebeuren, maar na drie klappen onweer vluchtte iedereen, de alfa college studenten voorop, naar binnen. Na 10 minuten leek het erop dat de regen wel mee viel, dus allemaal weer na buiten. Geen goed idee want juist toen begon het echt te regenen. Weer naar binnen en dan maar eerst de kamers inrichten. Daarna kon de sportmiddag echt los. De lucht klaarde op en de kinderen konden naar hartenlust basketballen, slagballen en voetballen.

Moe en voldaan genoten we daarna van een heerlijke maaltijd van onze kok Reinder.

En dan wordt het langzaam donker en iedereen weet dan dat het tijd is voor een boswandeling in het donkere bos van Borger. De nachtelijke tochten in de bossen zijn natuurlijk een terugkerende gebeurtenis tijdens het kamp en iedereen verheugde zich dan ook zeker op deze activiteit. Dit keer, na een fietstocht in het donkere Drenthe, moesten we op zoek naar de bijzondere dieren uit het Borgerbos. Wie kent ze niet, de Joehoe Uil, de gekke koe, het blaffende schaap .... De kinderen moesten in het pik-donkere bos op zoek naar deze dieren. Het bos alhier was nog nooit zo mooi gevuld met deze bonte geluiden. Iedereen vond het geweldig, natuurlijk spannend, maar erg leuk, voor kinderen en ook voor de begeleiding.

Daarna volgt altijd weer de weg terug, op de fiets, onder een prachtige sterrenhemel en een opkomende maan fietsten we terug naar de boerderij. Het was bijna romantisch zo mooi. Aangekomen natuurlijk even tellen of we iedereen weer bij ons hebben. Oeps, we missen er nog twee, natuurlijk Peter en Renate. Verstopt op het terrein volgde een laatste speurtocht. En gelukkig, we hebben ze gevonden en kon iedereen met een gerust hart gaan slapen, nou ja, slapen. Het bleef nog lang onrustig op de kamers, logisch na alle belevenissen van deze dag. Het was een top dag! Uiteindelijk ligt iedereen nu rustig te slapen, voor de dag van morgen. Dat wordt vast net zo'n topdag als vandaag.

Tot morgen!

westdorp291.JPG westdorp292.JPG westdorp293.JPG westdorp294.JPG   Tjalk en Tjotter
De fietstocht richting Midwolde verliep prima. Tjalk had de pech om het laatste stukje in de regen te moeten fietsen. De regenpakken waren dus niet voor niets mee. We gingen de slaapzalen inrichten en daarna stond er een sportieve middag op het programma. Studenten van het alfa college hadden voor een parcours gemaakt. Er werd fanatiek gevoetbald, slagbal gespeeld en nog veel meer sporten. Van het fietsen en het sporten hadden we wel zin aan het avondeten. De pannen met nasi waren zo goed als leeg. Na het eten werd er weer gespeeld op het veld. We schreven de kaartjes en we gingen op weg naar het bos voor een spannende reflector tocht door het bos. Af en toe was het even een beetje spannend en schrokken we. Om elf uur lagen we in bed na een zeer geslaagde eerste dag.

Tjalk en Tjotter

midwolde29.jpg