Werkweek Roden
Roden, woensdag 3 september 2014
Vandaag zijn we met drie groepen naar Roden gefietst. Klipper heeft een lekker lange pauze in het stadspark gehad, zodat ze na Kameleon een bezoek aan de molen in Roderwolde konden brengen. Ze hebben gezien hoe er olie geperst en graan gemalen werd. Ook hebben ze koekjes gebakken en lekker opgegeten. Kameleon is na de molen rechtstreeks naar de kampeerboerderij gegaan. Klipper probeerde dat ook...
Schoener heeft voor de molen geluncht en is daarna doorgefietst naar het speelgoedmuseum in Roden. Ze hebben daar een speurtocht gedaan en daarna mochten ze spelen op het plein met allerlei ouderwets speelgoed. Zij fietsen daarna naar de Hullen, maar waar bleef Klipper toch?
Na de fietstocht hebben de kinderen de kamers ingericht en hadden toen nog lekker veel tijd om het speelveld te verkennen. We hebben een groot speelveld met veel toestellen en eromheen veel groen. Er is heerlijk gespeeld. Maar komt Klipper ook nog langs?
Ja, gelukkig, Klipper had Drenthe alvast verkend. Na heel veel kilometers konden zij ook de zalen inrichten en gaan spelen!
Om zes uur gingen we aan tafel. de kok, had nasi gemaakt en dat ging er goed in. Na al het fietsen en spelen, werd er goed gegeten.
Na het eten en de corvee mochten de kinderen nog even spelen. Toen het donker begon te worden heeft Jeanette een spannend verhaal bij het kampvuur verteld. Daarna begon de wandeling naar het bos. Dat was twintig minuten lopen. In het bos waren de zombies (ouders) verstopt. De kinderen gingen met groepjes zoeken. Na een half uur was het spel afgelopen en liepen we weer terug. Daar stond een lekker kopje thee klaar en een koekje en schreven de kinderen een kaartje. Om elf uur gingen ze de pyjama's aandoen en tanden poetsen. Om half twaalf lagen de meesten lekker te slapen. 

Groeten van Jeanette, Elsemieke, Bart, Terry en alle ouders en kinderen!
schoener.jpg foto (1) kampvuur.jpg