Journaal
Journaal jaargang 41 nummer 18

Donderdag 15-06-17
Jaargang 41, nummer 18

Welkom
Zoë van Strien, Kiero Bolt en Keano Kugel heten we van harte welkom op De Swoaistee en we hopen dat zij een fijne tijd zullen hebben bij ons op school.

Afsluiting project Azië
Vorige week donderdag was de afsluiting van het Azië project. In alle groepen was er te zien wat de kinderen de afgelopen weken het gemaakt en geleerd. Door middel van quizzen, presentaties, werkstukken en lekker Aziatische hapjes kon je een goed beeld krijgen van al het geleerde. Het was een geslaagd project met een geslaagde afsluiting.

azie15617.jpg

Schoolfeest Aziatisch volle maanfeest
Het was ondanks het weer weer een fantastisch feest. Vanaf hier willen we iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt hartelijk bedanken.
vollemaan15617.jpg

Stem mee!!!!!
Jullie stemmen hebben geholpen. Gister is er tijdens een feestelijke prijsuitreiking in Paddepoel bekend gemaakt dat een poster van de Swoaistee in de prijzen is gevallen.

De jonge ontwerpers hebben de 1e prijs gewonnen met het ontwerpen van een poster voor het minimapakket.
Gisteren, 14 juni, was de prijs uitreiking. De prijs werd uitgereikt door wethouder Mattias Gijsbertsen.
Er waren 6 categorieën. Je kon stemmen op de poster die jij het mooiste vond. De poster van onze jonge ontwerpers had de meeste stemmen.
We hebben een award gewonnen en gratis zwemmen voor de hele bovenbouw!
De award staat samen met de poster in de hal bij de hoofdingang. De andere posters hangen ook in de school. Je kunt ze dus allemaal bekijken.
Goed gedaan jongens en meisjes!
poster156172.jpg

poster15617.jpg 

PO in actie
Zoals jullie wellicht gemerkt hebben maken leerkrachten van basisscholen, zo ook die van de Swoaistee, zich ernstig zorgen over de toekomst van het onderwijs en dus de toekomst van jullie kinderen.
De enorme werkdruk en de lage salarissen hebber er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat er veel leerkrachten zijn gestopt en dat er weinig nieuwe leerkrachten zijn bijgekomen. Dit heeft als gevolg dat we nu al kampen met een lerarentekort dat in de aankomende jaren schrikbarend zal gaan groeien.
In de afgelopen maanden hebben 41.000 leerkrachten, de actiegroep POinactie, de vakbonden en de werkgeversorganisatie PO-raad hard gewerkt om deze problematiek aan te kaarten bij de politieke partijen in Den Haag. Helaas heeft dit nog niet geleid tot enige verbetering.
Jullie als ouders kunnen jullie stem laten horen voor goed onderwijs door een petitie te onderteken op www.pofront.nl. Elke stem telt, dus breng het ook gerust onder de aandacht bij vrienden, familie en kennissen.
Op 27 juni zullen de basisscholen in Nederland een uur later opengaan dan normaal. Hieronder kun je de brief lezen van ons bestuur dat aan jullie gericht is om de situatie uit te leggen.
Wij hopen natuurlijk op jullie begrip.

Beste ouder(s), verzorger(s),
 
Wellicht heeft u er de laatste tijd al het een en ander over gehoord; leerkrachten uit het basis- speciaal basis- en speciaal onderwijs hebben zich verenigd in het 'PO front".  Het PO front wil dat in het regeerakkoord extra geld wordt vrijgemaakt voor onder andere een eerlijke en rechtvaardige salariëring in het primair onderwijs en het verminderen van werkdruk. Dit om het vak van leerkracht aantrekkelijker te maken voor jonge mensen met een onderwijspassie, ervaren medewerkers te behouden voor het onderwijs en het dreigende lerarentekort af te wenden.  Als school en schoolbestuur ondersteunen we deze doelstellingen.
 
In de afgelopen zes maanden hebben 41.000 leerkrachten van de actiegroep PO in actie, de vakbonden (AOb, CNV Onderwijs, AVS en FvOv) en de werkgeversorganisatie PO-Raad hard gewerkt om deze problematiek aan te kaarten bij de politieke partijen in Den Haag. Dit heeft echter niet geleid tot enige verbetering. Daarom hebben leerkrachten zich verenigd in het 'PO front'.
Op 27 juni wil het PO front hierover een petitie aanbieden in Den Haag. Om de boodschap politiek kracht bij te zetten vindt er tegelijkertijd op deze  dag een prikactie plaats die inhoudt dat basisscholen op 27 juni een uur later opengaan. Er is dus het eerste uur geen les.
 
Wat betekent dit voor u?
Dit betekent voor u dat u voor uw kind(eren) het eerste uur zelf oppas/opvang moet organiseren. Wellicht gaat uw kind naar de (voorschoolse-)kinderopvang, dan zou u met de opvangorganisatie kunnen afstemmen of zij mogelijk een uur extra opvang op 27 juni kunnen of gaan aanbieden. De eventuele kosten die dit met zich meebrengt zijn voor uw eigen rekening.
 
Indien u door deze prikactie in een zeer lastige situatie terechtkomt kunt u hierover contact opnemen met de directeur van uw school. In gezamenlijkheid zullen we dan proberen de hinder die u als ouder eventueel ondervindt zoveel mogelijk te beperken.
 
Wij zijn ons er van bewust dat de prikactie voor u ongemak kan opleveren en hopen desondanks dat u begrip heeft voor de actie.
 
Namens het schoolbestuur.
poinsactie15617.jpg


Lezen in de vakantie
Ook in de zomervakantie kan lezen leuk zijn. Zet de vakantieBieb-app op je tablet of smartphone en download een grote selectie e-books voor kinderen. De nieuwe app is van 1 juni t/m 31 augustus gratis te downloaden via de App Store en de Google Play Store. Kijk voor meer informatie op www.vakantiebieb.nl
vakantiebieb15617.jpg

Vakantierooster schooljaar 2016-2017

 • Zomervakantie: 21 juli t/m 1 september 2017

Margedagen schooljaar 2016-2017
Voor de kinderen zijn er in het kader van de margeregeling nog een aantal extra vrije dagen gepland. Alle kinderen zijn vrij op:

 • donderdag 29 en vrijdag 30 juni 2017

Agenda

 • donderdag 15-06 MR
 • vrijdag 16-06 sportdag achtste jaars
  weeksluiting Dek: Tuimelaars, Tjotter, Kameleon, Kotter, Otters, Robbenplaat, Zeesterren, Schateiland
 • dinsdag 20-06 OV
 • vrijdag 23-06 weeksluiting Dek: Skûtsje, Tjalk, Optimist, Matrozen, Beverburcht, Piratennest, Vissenkom, Krokodillenplas, Eendenvijver
 • donderdag 29-06 MARGEDAG
 • vrijdag 30-06 MARGEDAG
 • vrijdag 07-07 weeksluiting Dek: Pinguïnrots, Schoener, Dolfijnen, Klipper, Strandlopers, Flamingo's, Kikkersloot
 • maandag 10-07 musical groep 8 (indeling volgt nog)
 • dinsdag 11-07 musical groep 8 (indeling volgt nog)
 • woensdag 12-07 wisselochtend
  MR
 • vrijdag 21-07 begin zomervakantie
 • maandag 4-09 weer naar school

Journaaltjes:
Aloë Vera producten op natuurlijke basis
De plant aloë vera (barbadensis miller) is al eeuwenlang bekend om zijn heilzame eigenschappen. Ik geef je graag advies over het gebruik van Aloë vera producten in hun zuiverste en puurste vorm. Van persoonlijke verzorging tot huidverzorging, en van voedingssupplementen tot Aloë vera drankjes. Wil je op de hoogte blijven volg dan mijn facebook Aloe Vera Advies https://www.facebook.com/aloeveraadvies/ . Mailen mag uiteraard ook aloevera@jadv.nl
Jolien de Vries-Revier
aloevera11517.jpg


Timmerdorp 2017
Timmerdorp.jpg

Timmerdorp kaartverkoop gaat bijna los!
Beste deelnemers, hulptroepen, fans en vrienden van Timmerdorp. Aanstaande vrijdag 16 juni start om 7.00 in de ochtend de eerste ronde van de kaartverkoop voor Timmerdorp Groningen 2017. De kaartjes kosten dit jaar €35,- per stuk. Mensen in het bezit van een Stadjerspas krijgen deze week bericht van de gemeente over een speciale aanbieding.

Begeleiders gezocht
We hebben al veel zin in Timmerdorp, maar we zoeken nog wel hard naar meer begeleiders. We hebben op dit moment nog onvoldoende begeleiders om het aantal kaarten te verkopen waar we op hoopten.

Dus, heb je al eens eerder meegedaan, maar je nog niet aangemeld? Doe het dan snel! Heb je nog niet eerder meegeholpen? Denk er dan eens over, je hoeft geen timmer-expert te zijn, er is genoeg te doen!

Voorrang kaartverkoop
Goed om te weten: als je je aanmeldt als vrijwilliger voor ten minste twee dagen, krijg je een speciale code waarmee je twee kaartjes kunt kopen (tegen de reguliere prijs). En zo kun je meer toegangskaarten mogelijk maken voor andere kinderen. Aanmelden als vrijwilliger doe je hier.

Open dag American Football
Jeugddag.jpg

De kosten van een Journaaltje: € 1,-
Advertenties inleveren bij Jacobien van den Hoofdakker