Journaal
Journaal jaargang 35 nummer 8

Donderdag 16-12-2010
Jaargang 35, nummer 08

Welkom
Sarah Paap, Noa Gosman, Sander Kuipers, Carmen Olinga en Isabelle Prak heten we van harte welkom en we hopen dat zij een fijne tijd zullen hebben bij ons op De Swoaistee.

Sinterklaas
Sinterklaas werd vrijdag 3 december weer enthousiast onthaald door alle kinderen van de school. Gelukkig is de sleutel van de grote doos, die al een aantal weken in het Dek stond, gevonden en werd het een groot feest. In het Dek gingen de verschillende bouwen naar Sinterklaas, waar ze samen met de Witte Pietenband konden zingen en dansen voor Sinterklaas. De Pieten kwamen in elke groep op bezoek. De werkgroep Sinterklaas had alles weer heel goed georganiseerd, hiervoor hartelijk dank.

Kerstmarkt
Ook dit jaar was de Kerstmarkt weer een groot succes. Er zijn weer prachtige knutselwerken gemaakt en in de school hing de geur van verse poffertjes. Wij willen alle ouders die hebben meegewerkt aan deze kerstmarkt heel hartelijk bedanken. Zonder jullie hulp hadden we dit niet kunnen organiseren!

Ziekenboeg
Met Joke (Schoener) en Terry (Klipper) gaat het gelukkig heel langzaam een stukje beter, maar de komende tijd zijn zij nog niet in staat om te werken. Tot de voorjaarsvakantie zal de situatie in deze groepen dan ook nog niet veranderen. Na de voorjaarsvakantie zullen er wellicht veranderingen kunnen komen. De desbetreffend groepen worden hier uiteraard tijdig van op de hoogte gesteld.

Kerstmaaltijd
Vanavond vindt onze traditionele kerstmaaltijd van 17.00 uur tot 18.30 uur weer plaats. De kinderen eten gezamenlijk in hun lokaal en de ouders kunnen samen eten in het Ruim (graag zelf bord, bestek en iets te eten meenemen). Verder zal er weer een spetterend optreden zijn van ons kinderkerstkoor onder leiding van Xandra Wiegman.

Kerstactviteit in de Wijk
Heb je ook zo'n zin in kerst? Kom dan in de kerstvakantie alvast in de stemming op de kinderboerderij in Lewenborg. Op zondag 19 december is daar een levende kerststal! Het koor KWAJR geeft daar een familieconcert met bekende en onbekende kerstliederen. Om 14 , 15 of 16 uur kun je het kerstverhaal opnieuw beleven in de stal. Als je de liedjes kent mag je natuurlijk meezingen. Tussendoor mag je ook de beesten aaien. Entree: vrijwillige bijdrage. Adres: Koerspad 3 (Het boegbeeld, voorheen Wegafarm). Meer info: www.kwajr.punt.nl

Journaal
In het nieuwe jaar willen wij de wijze waarop wij het Journaal verspreiden veranderen. De manier waarop wij dit nu doen kost heel erg veel papier en dus ook geld. Daarom gaan wij de nieuwsbrief digitaal verspreiden. Het Journaal zal, zoals nu ook al het geval is, op de website te lezen zijn en je kunt je binnenkort opgeven om het Journaal d.m.v. een link in een email te ontvangen. Verder zullen er altijd een aantal exemplaren op papier af te halen zijn voor mensen zonder computer of internet. Verder informatie hierover volgt spoedig.

Verlofaanvragen
Op grond van 'gewichtige omstandigheden' kan er vrijstelling van onderwijs buiten de schoolvakanties om gegeven worden. Verzoeken voor verlof dienen tijdig schriftelijk bij de directie ingediend te worden. Het formulier dat hiervoor nodig is, is vanaf nu te vinden in het gangetje voor de stuurhut. Hier staan twee bakjes. Eén met lege formulieren en één waar je de ingevulde verlofaanvraag weer in kunt leveren. Kor kan op deze manier, snel de aanvraag beoordelen en er uitsluitsel over geven.

De Jonge Onderzoekers
In de kerstvakantie hebben ze bij de Jonge Onderzoekers weer spetterende workshops. Maak een knipperende kerstboom, fotocamera van metaal, discospin of devilstick. Alle afdelingen zijn open dus je kunt ook wat anders maken. Wil je mee doen aan een workshop geef je dan snel op want VOL=VOL. Ze zijn open van maandag 20 t/m woensdag 22 december. Meer hierover kun je lezen op www.dejongeonderzoekers.nl of je kunt bellen met 050 - 526 07 21.

Opruimen van de school
Op vrijdagochtend 17 december moeten alle Sint- en kerstversieringen weer opgeruimd worden. Ook hiervoor is het fijn als er een aantal ouders is dat ons hierbij wil helpen. Alvast heel erg bedankt voor de hulp.

Vakanties/margedagen schooljaar 2010-2011

 • Kerstvakantie: 20 dec. 2010 t/m 31 dec. 2010
 • Voorjaarsvakantie: 21 t/m 25 februari 2011
 • Paasvakantie: 22 t/m 25 april 2011
 • Meivakantie: 2 t/m 6 mei 2011
 • Hemelvaartvakantie: 2 t/m 3 juni 2011
 • Pinkstervakantie: 13 t/m 17 juni 2011
 • Zomervakantie: 25 juli t/m 2 sept. 2011


Margedagen hele school

 • Woensdag 16 feb. 2011
 • Woensdag 1 juni 2011
 • Vrijdag 22 juli 2011


KinderWinterFestival
In de kerstvakantie barst er in het Grand Theatre weer een winters theaterfeest los. Met chocolade melk, een reuze sneeuwpop en heel veel mooie theatervoorstellingen. De kinderen hebben hierover een folder mee gekregen. Voor meer informatie kun je ook kijken op  www.grandtheatregroningen.nl .

Kerstvakantie
Mochten jullie in de Kerstvakantie onraad bij de school zien, bel dan naar een van de onderstaande adressen:

- Koen Verbeek
- Sjoerd Jansma
- Hans van Lente
- Gerard Postema
(Telefoonummers staan in het infoboekje)

- Wijkpolitie 5995400


Wij wensen iedereen een fijne vakantie en een voorspoedig en gezond 2011!!!!!


AGENDA

 • donderdag 16/12 Kerstdiner (17.00- 18.30), continurooster hele school tot 14.00 uur
 • vrijdag 17/12 Kerstviering, hele school om 12.00 uur vrij
 • zaterdag 18/12 start Kerstvakantie
 • maandag 03/01 weer naar school
 • vrijdag 14/01 weeksl. Dek: Tjalk, Krokodillenplas, 't Vlot, Pinguïnrots, Matrozen, Schoener, weeksl. Ruim: Optimist, Eendenvijver, Ketelbinkie, Jutters, Robbenplaat, Kotter
 • dinsdag 18/01 or-vergadering
 • vrijdag 21/01 weeksl. Dek: Tjotter, Kikkersloot, Beverhol, Dolfijnen, Otters, Kameleon, weeksl. Ruim: Skûtsje, Schateiland, Zeesterren, Piratennest, Walvisbaai, Klipper
 • dinsdag 01/02 Cito-eindtoets, mr-vergadering
 • woensdag 02-02 Cito-eindtoets
 • donderdag 03-02 Cito-eindtoets
 • vrijdag 04-02 weeksluiting Dek: Jutters, Robbenplaat, Kotter, Optimist, Eendenvijver, Ketelbinkie, weeksluiting Ruim: Pinguïnrots, Krokodillenplas, 't Vlot, Matrozen, Schoener, Tjalk
 • maandag 07-02 sportdag middenbouw (Vensterwijk)
 • dinsdag 08-02 schoolfotograaf
 • dinsdag 15-02 or/mr
 • woensdag 16-02 margedag hele school
 • vrijdag 18-02 weeksluiting Dek: Zeesterren, Schateiland, Piratennest, Walvisbaai, Klipper, Skûtsje, weeksluiting Ruim: Dolfijnen, Kikkersloot, Beverhol, Otters, Kameleon, Tjotter


Journaaltjes:
Advertenties inleveren bij Jacobien van den Hoofdakker
De kosten van een Journaaltje: € 1,-