Journaal
Journaal jaargang 35 nummer 7

Donderdag 03-12-2010
Jaargang 35, nummer 07

Welkom
Julie Damwichers, Timo Goedgedrag, Caeley van Niekerk, Jonah Timmerman, Sadia Ahmed, Asha Ahmed, Nuradin Ahmed, Amara Schoonhoven, Pascal Bakker, Jamie Bakker, Thije van Essen, Pascale Jonker, Natalie Kortlever heten we van harte welkom en we hopen dat zij een fijne tijd zullen hebben bij ons op De Swoaistee.

Marjolein
Op 14 november is Jort Theodorus Ruben geboren, de zoon van Marjolein (Eendenvijver). Moeder en kind maken het uitstekend en zijn inmiddels weer thuis. Wij willen ook vanaf hier Marjolein, Marcel en Floris van harte feliciteren.

Sinterklaas
In verband met de Sinterklaasviering morgen, draaien we net als de afgelopen jaren voor de groepen 4 t/m 8 een continurooster. Dit betekent dat de kinderen tot 14.00 uur op school blijven. Ze eten dan op school en moeten zelf lunchpakketjes meenemen. De groepen 1 t/m 3 zijn gewoon om 12.00 uur vrij. Het is belangrijk dat de kinderen op tijd op school zijn en dat de fietsen goed in de rekken gezet worden. Alvast onze dank hiervoor.

Kerstmarkt
Als Sinterklaas zondag ons land weer verlaat, gaan we gelijk over naar de kerstsfeer. Dinsdag begint de gezellige kerstmarkt alweer. Ieder jaar kunnen de stamgroepen een dagdeel lang kerstknutselen op de markt in het Ruim of in het Dek. Hier is natuurlijk weer veel hulp voor nodig. De data waarop de stamgroepen naar de Kerstmarkt gaan, staan vast. Op de deuren hangen alweer lijsten waarop iedereen kan aangeven of je kunt helpen. De data waarop de verschillende groepen naar de kerstmarkt gaan zijn te vinden in de agenda van dit Journaal. De middenbouw en de bovenbouw hebben de kerstmarkt in het Dek. De voor- en onderbouw zullen gaan knutselen in het Ruim.

Muziekschool onderbouw
Donderdag 18 november kregen alle kinderen uit de onderbouw bezoek van een docente van de muziekschool. Zij heeft veel verteld over snaarinstrumenten. Voor ieder kind had zij een harp meegenomen, waar de kinderen op mochten spelen. Als afsluiting werden er, geheel in de sfeer van dit moment, Sinterklaasliedjes gespeeld. Het was een geslaagde activiteit.

Wibo
De afgelopen periode heeft een aantal bovenbouwgroepen meegedaan aan een weerbaarheidtraining. Deze werd aangeboden vanuit de Vensterwijk. De afgelopen week hebben de groepen de training afgesloten met presentaties aan de ouders en ontvingen de kinderen een diploma.

Kerstmaaltijd
Na de kerstmarkt volgt natuurlijk weer onze traditionele kerstmaaltijd. Deze zal plaatsvinden op donderdag 16 december van 17.00 uur tot 18.30 uur. De kinderen eten gezamenlijk in hun lokaal en de ouders kunnen samen eten in het Ruim. Verder zal er weer een spetterend optreden zijn van ons kinderkerstkoor onder leiding van Xandra Wiegman. Zodra Sinterklaas zijn hielen heeft gelicht zal er een speciale brief uitkomen waarin staat wat de bedoeling is. Wij willen nu alvast melden dat er op donderdagmiddag 16 december een continurooster gedraaid zal worden. Dit betekent dat alle kinderen tot 14.00 uur op school blijven. Ze eten dan op school en moeten zelf een lunchpakketjes meenemen.

Voorlichting Praedinius
Donderdag 25 november is er voor alle ouders van de kinderen uit groep 8 een voorlichtingsavond voor het voortgezet onderwijs geweest. Door een misverstand heeft het Praediniusgymnasium geen voorlichting kunnen geven. Op woensdag 8 december vanaf 19.00 uur wordt er op het Praedinius een aparte voorlichting georganiseerd voor de ouders die deze voorlichting hebben moeten missen. Vooraanmelding is niet verplicht, maar het is voor het Praedinius uiteraard wel handig om te weten hoeveel ouders er ongeveer gaan komen. Je kunt je bij de stamgroepleerkracht van je kind aanmelden voor deze voorlichtingsavond.

KinderWinterFestival
In de kerstvakantie barst er in het Grand Theatre weer een winters theaterfeest los. Met chocolade melk, een reuze sneeuwpop en heel veel mooie theatervoorstellingen. De kinderen hebben hierover een folder mee gekregen. Voor meer informatie kun je ook kijken op www.grandtheatregroningen.nl.

Schooltijden
Op het ogenblik merken wij dat er teveel kinderen te laat op school komen. Wij willen er nogmaals op wijzen dat de school om half negen en om één uur begint. Het is erg prettig voor de kinderen en voor de leerkracht dat de kinderen vijf minuten voor aanvang van de lessen in de klas zijn. Het onderwijs kan dan ook echt beginnen! Mocht je toch een keer om wat voor reden dan ook later zijn, neem dan op de gang afscheid van je kind en zorg ervoor dat het kind heel zachtjes de groep binnenkomt.

Vakanties/margedagen schooljaar 2010-2011

 • Kerstvakantie: 20 dec. 2010 t/m 31 dec. 2010
 • Voorjaarsvakantie: 21 t/m 25 februari 2011
 • Paasvakantie: 22 t/m 25 april 2011
 • Meivakantie: 2 t/m 6 mei 2011
 • Hemelvaartvakantie: 2 t/m 3 juni 2011
 • Pinkstervakantie: 13 t/m 17 juni 2011
 • Zomervakantie: 25 juli t/m 2 sept. 2011


Margedagen hele school

 • Woensdag 16 feb. 2011
 • Woensdag 1 juni 2011
 • Vrijdag 22 juli 2011


De nieuwe buurvrouw
We hebben allemaal wel eens het gevoel dat het niet gaat zoals we wensen. Het huishouden loopt niet zoals we willen; de kinderen doen net niet zoals wij het graag zouden willen; de rekeningen stapelen zich maar op, maar we hebben de energie niet meer om de administratie bij te houden. En wat moeten we vanavond nu weer eten en waarom is het leven zo duur? Hoe doen anderen dat toch??? Herken je dit? Heb jij dit nu ook? Denk maar niet dat je de enige bent die hier tegen aan loopt!
Mijn naam is Marieke Renken en ik ben vanaf 1 november 2010 werkzaam als de Nieuwe Buurvrouw. Ik ben te vinden in het Vensterhuis. Maar als je wilt kom ik ook gewoon een keer bij je thuis. Ik ben niet iemand met een wijzende vinger of iemand die alles beter weet dan een ander. Ik neem de mensen zoals ze zijn en behandel ze met respect. Ik ben er voor bewoners uit Lewenborg met kinderen van 0 tot 12 jaar die neigen vast te lopen in de alledaagse beslommeringen en wel een steuntje in de rug kunnen krijgen. Voor vragen kun je - gratis en voor niets! - bij de Nieuwe Buurvrouw terecht! Je kunt mij bereiken via de mail: nieuwebuuf@gmail.com. En natuurlijk kun je mij bereiken op mijn telefoon (telefoonnummer kunt u opvragen bij school)

Werkgroepen
Diverse werkgroepen zijn op zoek naar ouders, die de werkgroepen willen komen versterken. De werkgroep Sinterklaas is met name op zoek naar ouders met kinderen in de voor- of onderbouw. Ook de werkgroep sport heeft versterking nodig. Heb je interesse voor één van de werkgroepen, meld je dan bij de stamgroepleerkracht van je kind. Die verwijst je naar een lid van de betreffende werkgroep.

AGENDA

 • vrijdag 03/12 Sinterklaasviering
 • maandag 06/12 start Kerstmarkt
 • dinsdag 07/12 kerstmarkt ochtend: Otters, Skûtsje, Kikkersloot, kerstmarkt middag: Klipper, Tjotter, Zeesterren
 • woensdag 08/12 kerstmarkt ochtend: Kameleon, Jutters, Piratennest
 • donderdag 09/12 kerstmarkt ochtend: Walvisbaai, Dolfijnen, Eendenvijver, kerstmarkt middag: Schoener, Optimist, Ketelbinkie
 • vrijdag 10/12 kerstmarkt ochtend: Matrozen, Tjalk, Beverhol
 • maandag 13/12 kerstmarkt ochtend: Kotter, Robbenplaat, Schateiland, kerstmarkt middag: Pinguïnrots
 • dinsdag 14/12 kerstmarkt ochtend: Krokodillenplas, kerstmarkt middag: 't Vlot
 • donderdag 16/12 Kerstdiner (17.00- 18.30), continurooster hele school tot 14.00 uur
 • vrijdag 17/12 Kerstviering, hele school om 12.00 uur vrij
 • zaterdag 18/12 start Kerstvakantie
 • maandag 03/01 weer naar school
 • vrijdag 14/01 weeksl. Dek: Tjalk, Krokodillenplas, 't Vlot, Pinguïnrots, Matrozen, Schoener, weeksl. Ruim: Optimist, Eendenvijver, Ketelbinkie, Jutters, Robbenplaat, Kotter
 • dinsdag 18/01 or/mr
 • vrijdag 21/01 weeksl. Dek: Tjotter, Kikkersloot, Beverhol, Dolfijnen, Otters, Kameleon, weeksl. Ruim: Skûtsje, Schateiland, Zeesterren, Piratennest, Walvisbaai, Klipper


Journaaltjes:
Te koop: Acht Amerikaanse buldogpuppy's wachten op een nieuw baasje. Ze zijn net ingeënt, ontwormd en gechipt. Ook krijgen ze een ARFE stamboom mee. Ze groeien op in huiselijke kring. Wil je deze lieve en schattige hondjes zien bel dan (telefoonnummer kunt u opvragen bij school) Ze kosten €500,-.
Advertenties inleveren bij Jacobien van den Hoofdakker
De kosten van een Journaaltje: € 1,-