Journaal
Journaal jaargang 37 nummer 7

Donderdag 06-12-2012
Jaargang 37, nummer 7

Welkom
Damian Rozendaal, Roald Bulder, Nha Dao, Nhu Dao en Samuël Abraham heten wij van harte welkom op de Swoaistee. We hopen dat zij en hun ouders een fijne tijd zullen hebben bij ons op school.

Sinterklaas
Het Sinterklaasfeest was weer een groot succes. Met de hele school hebben we de Sint en zijn Pieten verwelkomd in Het Dek. Pietje Verliefd kwam erachter dat juf Rose, waar hij zo verliefd op is, niet meer op de Swoaistee werkt, maar helemaal verhuisd is naar Maleisië. Wel verdrietig, maar van Sinterklaas kreeg hij het geld uit het spaarhart, waarmee hij een reis kan maken helemaal naar Rose. Al goed, eind goed.
Iedere groep heeft een bezoek gebracht aan Sinterklaas in het Dek en ook alle groepen hebben bezoek gekregen van de Pieten. Natuurlijk was de Pietenband weer mee en dat zorgde voor een extra feeststemming. Kortom een super feest. Iedereen die meegewerkt heeft aan dit mooie feest, heel erg bedankt!!!!!!!!
  Miniatuurweergave voor 021_Sint_2012.JPG


Voor meer foto's, ga naar de site.

Kerstmarkt
Dinsdag 11 december begint de Kerstmarkt en zal er weer volop geknutseld worden. Voor al dit geknutsel zijn we nog steeds op zoek naar de volgende materialen: vitrage, dopjes, kralen, sokken/panty's, mooie wol met bijv. een glitterdraadje, tafelzeil stukken, de dikkere kwaliteit van bijv. kitch en kitchen. Er staan dozen bij de ingang van de OB om de materialen in te verzamelen. Sparen jullie met ons mee?!
Ook is een aantal groepen nog op zoek naar hulp. De inschrijfformulieren hangen bij de deuren. Voor de verschillende data, zie de agenda van dit Journaal.

      Miniatuurweergave voor kerstboom.jpg      Miniatuurweergave voor kerstboom.jpg      Miniatuurweergave voor kerstboom.jpgKerst
Natuurlijk organiseren we ook weer het traditionele kerstdiner. Deze vindt plaats op donderdag 20 december van 17.00 uur tot 18.30 uur. De kinderen eten gezamenlijk in hun lokaal. Bij alle stamgroepen komen lijsten te hangen waarop de kinderen kunnen aangeven wat ze mee zullen nemen naar het kerstdiner.
De ouders kunnen samen eten in het Ruim . Ook daar organiseren we een gezamenlijk buffet. Iedereen is van harte welkom. Van iedereen die mee-eet wordt verwacht dat hij/ zij iets lekkers meebrengt en een eigen glas, bord en bestek.  Een uitnodiging hiervoor vind je als bijlage bij dit Journaal.(pdf)

Middenbouw gaat schaatsen
We gaan op woensdag 16 januari 2013 met alle kinderen van de MB naar Kardinge om een ochtendje te schaatsen. Wij willen vragen of alle kinderen zo veel mogelijk hun eigen schaatsen mee kunnen nemen, zodat we kosten kunnen besparen op het huren van schaatsen. Willen jullie alvast rondvragen of je schaatsen van elkaar kunt lenen of van oudere of juist jongere broertjes/zusjes. Alvast hartelijk dank!

Kids United
Elk jaar organiseert het Alfa-College Sport en Bewegen rond de kerst een sponsoractie voor een goed doel. Onder het mom: "Met kerst denken we aan een ander." Dit jaar heeft onze school besloten hen te willen helpen.
Het goede doel van dit jaar is Kids United, een voetbalclub voor kinderen met een handicap. Kids United is een club met zo'n 80 leden, die de kinderen laagdrempelig sportplezier aanbiedt. Dit doen ze in de vorm van voetbaltrainingen, wedstrijden, toernooien en uitjes. Maar Kids United is meer dan voetbal! In de toekomst wil Kids United zich niet alleen richten op voetbalactiviteiten, maar wil een centrum zijn waar het "samen zijn" centraal staat. Samen bewegen, koken, voetbal kijken, tafeltennissen en andere sociale activiteiten. Om dit in de toekomst goed te kunnen doen, moet er een eigen accommodatie komen!
Het Alfa-College organiseert op donderdag 13 december en dinsdag 18 december een sportmoment voor resp. bovenbouw en middenbouw, waarop de kinderen eens kunnen ervaren wat het is om te sporten met een handicap. Kan ik dan eigenlijk wel lol maken? Wanneer is het leuk en wanneer is het niet leuk? Wat is er nodig om het leuk te maken?
In ruil voor deze bijzondere sportochtend willen wij het Alfa-College graag helpen om geld in te zamelen voor Kids United. Dit willen wij doen door een collecte te houden in de bovenbouw en een statiegeldflessen-actie in de middenbouw. De actie loopt vanaf 6 december. Wij hopen zo ons steentje bij te kunnen dragen!
alfac.jpg              kidsu.jpgAanmelden vierjarigen
Er komen toch nog steeds inschrijfformulieren binnen van broertjes en zusjes. Om goed zicht te kunnen blijven houden op het aantal nieuwe aanmeldingen, willen we ouders met kinderen die vóór 1 oktober 2013 vier worden nogmaals vragen om hun kinderen aan te melden. Dit gaat vooral om broertjes en/of zusjes van kinderen die nu al op school zitten. Alvast dank hiervoor.

KOFFIETIJD De Swoaistee.
Op dinsdag 18 december staat vanaf 08:30 uur de koffie weer klaar in het Ruim. Dit voor het maandelijkse koffie-uurtje van de Swoaistee in samenwerking met het centrum voor Jeugd en Gezin en onderbegeleiding van Hilde Post. Gezelligheid, kennis maken met andere ouders, in gesprek zijn met elkaar over opvoeden, is het doel van het koffie-uurtje.

Verdwenen tas
Het verdwenen blauwe jasje is weer terecht. Hier zijn wij heel blij mee, maar helaas moeten we nu een andere oproep doen.
Gezocht:
Wie heeft er een mooie zwarte Uggs tas met bont gevonden in de school. We hopen dat iemand van jullie hem heeft zien liggen! Graag terug brengen naar de Tuimelaars!

Pesten
Donderdag 13 december, 20:00 uur. ForumImages (Hereplein 73, Groningen). Entree: € 5,00 (studenten € 3,50).
Iedere school heeft tegenwoordig wel een pestprotocol en veel basisschoolkinderen leren in rollenspelen weerbaar te worden tegen pesters. Maar de dood van Tim Ribberink, begin november dit jaar, drukt ons met de neus op het trieste feit dat pesten allesbehalve uit de wereld is. Tim werd jarenlang getreiterd en gepest, totdat hij uiteindelijk zelfmoord pleegde.
Maar iedereen is toch wel eens gepest? Hoort pesten niet gewoon bij het leven? Wanneer slaan treiterijen om in iets ernstigers? Kennen we de pesters wel genoeg? Welke rollen vervullen ouders en leerkrachten? En valt een pestpatroon te doorbreken?
Onder leiding van Marijke Roskam en aan de hand van filmfragmenten gaan hoogleraar Sociologie René Veenstra en Jenaplanpedagoog Freek Velthausz met elkaar en de zaal in gesprek over al deze vragen en meer. Cabaretier Bart Melief treedt tussendoor op. Hij speelt sinds mei 2012 'Klappen voor Bart', een cabaretvoorstelling over (internet)pesten, speciaal voor middelbare scholieren.

Autisme bij volwassenen
Donderdag 10 december
organiseert de Nederlandse Vereniging voor Autisme een informatieve avond over autisme bij volwassenen. Informatie hierover kun je vinden op het prikbord bij de keuken.

Kinderwinterfestival
Grand Theatre Groningen en SKSG organiseren samen het Kinderwinterfestival van 27 -29 december 2012 en van 2-4 januari 2013. Het programmaboekje voor dit festival ligt op de balie bij de keuken en je kunt kijken op www.kinderwinterfestival.nl. De kaartverkoop is inmiddels al begonnen.

Activiteiten CJG
Ouder- en kindochtend in Lewenborg: kom gerust langs!
Elke maandag- en donderdagochtend is er in het CJG Lewenborg een Ouder& kindochtend. Ontmoeting van ouders en kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar met opvoedgesprekken, informatie en spel in de huiskamer van het CJG.
Tijd: 9.30 - 11.30 uur
Locatie: huiskamer CJG Lewenborg, Vensterhuis, Anker 14 b/c

Koffie-uurtje op school
Elke 3e dinsdag van de maand in het Ruim van De Swoaistee,
Tijd: 8.30 - 9.30 uur
Meer informatie bij Hilde Post, 06 52 65 91 26.

Zingen met Hans de Troubadour
Maandag 17 december
Tijd: 10.15 - 10.45 uur
Locatie: huiskamer CJG Lewenborg, Vensterhuis, Anker 14 b/c
Samen met je kind genieten van liedjes en gitaarmuziek met Hans de Troubadour. Aanmelden is niet nodig. De koffie staat klaar!

Een meerling, hoe doe jij dat?
Woensdag 16 januari
Praten met andere ouders van een meerling.
Tijd: 10.00 - 12.00 uur
Door: Thalassa Veen
Locatie: huiskamer CJG Lewenborg, Vensterhuis, Anker 14 b/c

Speel Mee
Woensdag 12 december
Inloopmiddag voor ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar. De koffie/thee en limonade staan klaar!
Tijd: 13.00 - 16.00 uur
Locatie: Peuteropvang Brugwachtertje, Anker 14c (in het CJG Lewenborg).

Gezellig samen Sinterklaasliedjes zingen. Voor jong & oud!
Woensdag 28 november
Tijd: 9.30 - 10.30 uur
Door: Ankytske
Locatie: hal van CJG Lewenborg, Vensterhuis, Anker 14 b/c

Margedagen

 • Dinsdagmiddag 5 februari 2013 (geen tmo)
 • Woensdag 12 juni 2013
 • Donderdagmiddag 27 juni 2013 (geen tmo)


Vakantierooster schooljaar 2012-2013

 • Kerstvakantie 24 dec. 2012 t/m 4 jan. 2013
 • Voorjaarsvakantie 18 feb. t/m 22 feb. 2013
 • Paasvakantie 29 maart t/m 1 april 2013
 • Meivakantie 29 april t/m 10 mei 2013
 • Pinkstervakantie 20 mei 2013
 • Zomervakantie 8 juli t/m 16 aug. 2013


AGENDA

 • Maandag 10-12 start Kerstmarkt

  Overzicht kerstmarkt: Het Dek
 • Dinsdag 11-12 ochtend Tuimelaars / 't Vlot
  middag Walvisbaai / Klipper
 • Woensdag 12-12 ochtend Otters / Skûtsje
 • Donderdag 13-12 ochtend Robbenplaat / Matrozen
  middag Tjotter
 • Vrijdag 14-12 ochtend Dolfijnen / Optimist
 • Maandag 17-12 ochtend Jutters / Schoener
  middag Kameleon
 • Dinsdag 18-12 ochtend Kotter/ Tjalk

  Overzicht kerstmarkt: Het Ruim
 • Dinsdag 11-12 ochtend Kikkersloot
  middag Beverhol
 • Woensdag 12-12 ochtend Eendenvijver
 • Donderdag 13-12 ochtend Krokodillenplas
  middag 13 Pinguïnrots
 • Vrijdag 14-12 ochtend Vissenkom
 • Maandag 17-12 ochtend Schateiland
  middag Zeesterren
 • Dinsdag 18-12 ochtend Piratennest
  middag Flamingo's
 • Donderdag 20-12 Kerstdiner 17.00 -18.30 uur
 • Zaterdag 22-12 start Kerstvakantie
 • Maandag 07-01 weer naar school
 • Dinsdag 15-01 schoolfotograaf
  or/mr
 • vrijdag 18-01 weeksluiting Dek: Kameleon, Eendenvijver, Beverhol, Zeesterren, Walvisbaai, Robbenplaat
  weeksluiting Ruim: Tjalk, Krokodillenplas, Schateiland, Tuimelaars, Dolfijnen, Otters, Tjotter
 • vrijdag 25-01 weeksluiting Dek: 't Vlot, Flamingo's, Kikkersloot, Jutters, Klipper, Skûtsje
  weeksluiting Ruim: Pinguïnrots, Vissenkom, Piratennest, Matrozen, Schoener, Kotter
 • Vrijdag 01-02 Weeksluiting: koffieconcert (nadere info volgt)
 • Dinsdag 05-02 eindtoets Cito
 • Woensdag 06-02 eindtoets Cito
 • Donderdag 07-02 eindtoets Cito


Aanvang weeksluitingen 11.30 uur

Journaaltjes:
Te koop: Verse scharreleieren €1,20 per doos / krieleieren €0,75. Noëlle Huizenga, Dukdalf 136. Zelfbediening
De kosten van een Journaaltje: € 1,-
Advertenties inleveren bij Jacobien van den Hoofdakker