Journaal
Journaal jaargang 37 nummer 10

Donderdag 24-01-2013
Jaargang 37, nummer 10

Welkom
Sarah Ilboudo, Arkan Ohov en Julian Kroon heten we van harte welkom op de Swoaistee en we hopen dat zij een fijne tijd zullen hebben bij ons op school.

SC De Swoaistee
De afgelopen 3 weken zijn de kinderen van de Swoaistee druk bezig geweest met het opzetten van een schoolsportclub. Dit doen ze in samenwerking met Bslim. Samen met meesters Bas, Menne , Daniel en Albert-Jan zijn er de afgelopen 3 weken veel vorderingen gemaakt. Het begon allemaal met een kick-off waarop veel werd gesport. Daarnaast werden ook de eerste ideeën voor de club uitgewerkt. Inmiddels hebben de deelnemers een eigen naam bedacht. Bijna unaniem werd er gekozen voor SC De Swoaistee, wat staat voor SportClub De Swoaistee. In de loop van de weken zullen de kinderen in samenwerking met Bslim steeds meer invulling geven aan de club. Kinderen die niet deel genomen hebben aan kick-off, maar wel graag mee willen doen zijn nog steeds van harte uitgenodigd. Iedere vrijdag van 14.00 tot 15.00 wordt er getraind in de sporthal. Je kan via de buiten ingang met de trap omhoog naar de kleedkamers. Vergeet niet je stempelkaart mee te nemen!
Ook ouders zijn van harte welkom om eens te komen kijken.
Benieuwd naar andere activiteiten van Bslim? Kijk ook eens op de site: www.bslimlewenborg.nl.

Schooltijd
Er wordt overal weer volop getoetst. De Cito-eindtoets voor groep 8 wordt begin februari in week 6 afgenomen, maar in de andere groepen vindt er dus al toetsing plaats. Het is voor de rust in de school daarom extra belangrijk om op tijd op school te komen. Wij willen iedereen er nogmaals op wijzen dat de school om half negen en om één uur begint. Het is erg prettig voor de kinderen en de leerkracht om vijf minuten voor de aanvang van de lessen in de klas zijn. Het onderwijs kan dan ook op tijd beginnen. Mocht je een keer om wat voor reden dan ook later zijn, neem dan op de gang afscheid van je kind en zorg ervoor dat het kind heel zachtjes de groep binnenkomt.

Margemiddag
Dinsdag 5 februari zijn alle kinderen van de school vrij i.v.m. een geplande margemiddag. Het team zal echter hard aan het werk zijn met alles wat te maken heeft met groepsplannen.

De voorbouw maakt vetbollen
Dinsdag 22 januari zijn wij met de hele voorbouw naar het Le Roy huis geweest.
Onder de geweldige begeleiding van vogelaar Paul hebben we een wandeling gemaakt om vogels te horen, te zien ...
Dat er sneeuw lag, was natuurlijk extra leuk!
Met een vogelkaart in de hand zagen we koolmezen, pimpelmezen, merels, jonge zwanen, meeuwen en nog veel meer. Sommigen kinderen hebben zelfs staartmezen gezien, die zie je niet zo vaak. Na de wandeling hebben we in het nieuwe Le Roy huis, samen met juf Sarah, vetbollen gemaakt. Deze hebben de kinderen allemaal mee naar huis genomen.
Zo helpen wij van de voorbouw de vogels de winter door!

vetbol1.JPG   vetbol3.JPG   vetbol4.JPGSchoolfruit
Wij willen jullie erop wijzen dat er in week 7 (maandag 7 t/m vrijdag 15 feb.) de laatste week is dat er schoolfruit wordt geleverd. Na die week is het de bedoeling dat alle kinderen fruit van huis mee nemen.

Open muziek podium
MORGEN laatste kans inschrijven voor Open Muziek Podium!
Jullie hebben de posters natuurlijk wel zien hangen en in alle stamgroepen is het gemeld: je kunt je bij je eigen juf of meester inschrijven voor een optreden bij het Open Muziek Podium.
Dat kan morgen voor het laatst. Wil je de hele Swoaistee eens laten genieten van jouw/jullie muzikale talent? Geef je dan snel op en zing of speel volgende week vrijdag 1 februari de sterren van de hemel!
Let op: alleen "live"-uitvoeringen mogen op het podium. Dus playbacken, meezingen met een cd of alleen dansjes zijn er niet bij (anders horen we niet hoe mooi je het zelf kunt)! Zingt het voort, geef je/jullie snel op en veel plezier met oefenen!

Op Schattenjacht
In het najaar van 2012 is er met succes door het CJG een weerbaarheidtraining voor kleuters gegeven, 'Op schattenjacht'. Kinderen (en ook ouders) gaan op zoek naar de kwaliteiten van het kind. Kan je kind wel een steuntje gebruiken in zich weerbaar op stellen? Meld je dan aan. Ik wil graag namens een groep ouders een aanvraag doen om opnieuw Op Schattenjacht aan te vragen bij de gemeente, zodat nog meer kinderen kunnen profiteren van deze goede training. Er heeft zich inmiddels een aantal ouders aangemeld. De training is helemaal gratis. Voor meer informatie en aanmelding kun je terecht bij Hilde Post.

Activiteiten CJG
Ouder- en kindochtend in Lewenborg: kom gerust langs!
Elke maandag- en donderdagochtend is er in het CJG Lewenborg een Ouder& kindochtend. Ontmoeting van ouders en kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar met opvoedgesprekken, informatie en spel in de huiskamer van het CJG.
Tijd: 9.30 - 11.30 uur
Locatie: huiskamer CJG Lewenborg, Vensterhuis, Anker 14 b/c

Koffie-uurtje op school
Elke 3e dinsdag van de maand in het Ruim van De Swoaistee,
Tijd: 8.30 - 9.30 uur
Meer informatie bij Hilde Post, 06 52 65 91 26.

Vakantierooster schooljaar 2012-2013

 • Voorjaarsvakantie 18 feb. t/m 22 feb. 2013
 • Paasvakantie 29 maart t/m 1 april 2013
 • Meivakantie 29 april t/m 10 mei 2013
 • Pinkstervakantie 20 mei 2013
 • Zomervakantie 8 juli t/m 16 aug. 2013


Margedagen

 • Dinsdagmiddag 5 februari 2013 (geen tmo)
 • Woensdag 12 juni 2013
 • Donderdagmiddag 27 juni 2013 (geen tmo)


AGENDA

 • Vrijdag 25-01 weeksluiting Dek: 't Vlot, Flamingo's, Kikkersloot, Jutters, Klipper, Skûtsje
  weeksluiting Ruim: Pinguïnrots, Vissenkom, Piratennest, Matrozen, Schoener, Kotter
 • Vrijdag 01-02 weeksluiting: Open Muziek Podium
 • Dinsdag 05-02 eindtoets Cito
 • Woensdag 06-02 eindtoets Cito
 • Donderdag 07-02 eindtoets Cito
 • Woensdag 13-02 rapportage groep 1,3,5,7
 • Donderdag 14-02 rapportage groep 1,3,5,7
 • Vrijdag 15-02 weeksluiting Ruim: voorbouw/onderbouw
  weeksluiting Dek: middenbouw/bovenbouw
 • Zaterdag 16-02 begin Krokusvakantie
 • Maandag 25-02 weer naar school
 • Dinsdag 26-02 OR/MR
 • Woensdag 05-03 rapportage groep 8
 • Vrijdag 08-03 weeksluiting Dek: Walvisbaai, Eendenvijver, Beverhol, Zeesterren, Robbenplaat, Optimist, Kameleon
  weeksluiting Ruim: Tjotter, Krokodillenplas, Schateiland, Tuimelars, dolfijnen, Otters, Tjalk

Aanvang weeksluitingen 11.30 uur


Journaaltjes:
Te koop: Verse scharreleieren €1,20 per doos / krieleieren €0,75. Noëlle Huizenga, Dukdalf 136. Zelfbediening
De kosten van een Journaaltje: € 1,-
Advertenties inleveren bij Jacobien van den Hoofdakker