Journaal
Journaal jaargang 37 nummer 11

Donderdag 07-02-2013
Jaargang 37, nummer 11

Welkom
Jayden en Melanie de Vries heten we van harte welkom op de Swoaistee en we hopen dat zij een fijne tijd zullen hebben bij ons op school.

Cito achtste-jaars
Dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend hebben 72 achtste-jaars in het Dek hun citotoetsen gemaakt. De onderdelen waren taal, rekenen, studievaardigheden en wereldoriëntatie. Iedereen heeft goed zijn best gedaan en alles is nu opgestuurd. Woensdag 6 maart (mits de uitslag binnen is) zullen de kinderen, samen met hun ouders, de uitslag te horen krijgen.

cito2013.jpgSuccesvolle première Open Muziek Podium
Afgelopen vrijdag mochten alle kinderen van de Swoaistee genieten van een mooi muziekprogramma uit de eigen talentvolle gelederen: het eerste Open Muziek Podium werd een feit! Uit verschillende bouwen hebben kinderen zich opgegeven om er samen een klinkende show van te maken. We hebben achtereenvolgens kunnen luisteren en kijken naar:

  1. Naomi uit Kotter, die drie liedjes prachtig uit de piano toverde,
  2. Anne-Sarah uit de Dolfijnen met meester (en ook pappa) Bart die zichzelf op gitaar mooi begeleidden tijdens het zingen van het "Roverslied",
  3. Joelle uit Optimist, die een knap vioolnummer uitvoerde,
  4. Nazgul en Benthe uit Matrozen, die het lied "Favoriete meester" samen volledig a-capella meesterlijk zongen,
  5. Sam uit Schoener, die enkele gitaarpareltjes prachtig liet klinken,
  6. José uit Optimist, die dat ook geweldig deed op gitaar,
  7. Yair uit Tjotter, die een explosieve zangvertolking gaf van het Taio Cruz-nummer "Dynamite", m.b.v. een online-begeleidingsband, en ten slotte:
  8. Quirijn uit Schateiland, die op een heus drumstel zijn vader Peter en broertje Jesse (die letterlijk samen op één gitaar speelden) begeleide tijdens het nummer "Piet Piraat"!

Het was een erg gezellige afsluiting van de week, waarbij de hele school weer eens kon zien wat een muzikaal getalenteerde kinderen er op de Swoaistee zitten. Wat ons betreft: "We want more!"

Schoolfruit
Wij willen jullie erop wijzen dat in week 7 (maandag 11 t/m vrijdag 15 feb.) de laatste week is dat er schoolfruit wordt geleverd. Na die week is het de bedoeling dat alle kinderen fruit van huis mee nemen.

Rapporten
Volgende week gaan de rapporten van de kinderen uit groep 1, 3, 5 en 7 mee naar huis. Er zijn voor alle kinderen nieuwe omslagen ontworpen en gekocht, zodat het nieuwe rapport nog mooier wordt.

Schoolfoto's
Vorige week zijn de inlogcodes van de schoolfoto's uitgedeeld.  Hierbij een link met een reminder (.pdf)

Verder kun je, wanneer je kind ziek was en niet op de groepsfoto is gekomen, een mail sturen naar hoofdakker@swoaistee.nl om toch een groepsfoto te kunnen ontvangen. Voor de zieke kinderen wordt nog een dag gepland om alsnog op de foto te kunnen. De datum komt zo spoedig mogelijk in de agenda van het Journaal.

Klassefilm
Afgelopen maandag zijn alle kinderen uit de onderbouw naar de Klassefilm geweest. In twee bussen zijn ze naar Pathé gebracht om daar naar de film 'Gnomio en Juliet' te kijken. Het was een leuke film met een rode en een blauwe tuinkabouter, waarin, je raad het al, het verhaal van Romeo en Juliet in verwerkt was. Morgen gaan alle kinderen uit de bovenbouw op de fiets naar de film. Zij gaan kijken naar 'Patatje Oorlog'.

Projectperiode
Na de voorjaarsvakantie breekt er weer een projectperiode aan. In alle groepen zal gewerkt worden rond het thema 'techniek'.

Senn de Vlieg uit Eendenvijver is verdrietig!
Toen het zo sneeuwde had hij zijn blauwe plastic slee mee naar school. Na een leuke dag met zijn slee op school is er nu een groot raadsel. Hij mist zijn slee! Wie o wie heeft per ongeluk Senn zijn slee mee naar huis genomen? De slee kan terug gebracht worden naar Senn in Eendenvijver!
Dan is Senn niet meer verdrietig! Alvast hartelijk bedankt.

Activiteiten van de Kunstzondagschool
Elke zondag van 13.30 tot 15.30 uur in de Walstraat 34
Zondag 10 februari - Ontdek het werken in SPEKSTEEN met Alie Popkema.
Raspen, hakken, vijlen in speksteen.
Maak je eigen vormen en beelden.
Ontdek wat er allemaal kan en wat je kunt maken met speksteen.
Alie is beeldhouwer en hakt zelf ook in hele grote stenen.
Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn welkom
Meld je aan voor deze gezellige workshops! Het kan via: mail bk050@kunstencentrumgroep.nl
telefonisch 050 - 85 07 100
Graag de naam van het kind, leeftijd en contacttelefoon opgeven.
Kijk voor meer informatie op www.BK050.nl/kinderwerkplaats

VakantieDOEdag 3=3 ruilmarkt in de voorjaarsvakantie woensdag 20 februari
33markt.jpg

Wat: 3=3 ruilmarkt
Wanneer: woensdag 20 februari van 10.00 tot 16.00 uur
Waar: Kinderwerkplaats BK050, Walstraat 34, 9711 VS Groningen
Voor wie: kinderen van 6 t/m 12 jaar


Wat is de 3=3 ruilmarkt?
Kijk in de kast of je nog spullen hebt, die je niet meer draagt of die je te klein zijn geworden. Of kies iets wat je nu niet meer zo leuk vindt. Kleren, schoenen, tassen, mutsen, wanten, knuffels of (kinder)boeken. Alles moet schoon zijn en er goed uitzien. Zoek 3 dingen uit en breng deze mee.

My book buddy
Onderstaande brief kregen wij binnen n.a.v. de sponsorloop die tijdens de kinderboekenweek gehouden is door de onderbouw.

Miniatuurweergave voor bookb.jpg                                      vara.jpg


Beste Leden van het Schoolteam, Kinderen, Ouders en Vrijwilligers,

Opbrengst van meer dan 105.756 euro tijdens Kinderboekenweek voor My Book Buddy!
Door de inzet van Nederlandse kinderen die mee hebben gedaan aan de actie tijdens de Kinderboekenweek rond het thema Hallo wereld kan de Stichting My Book Buddy veel kinderen in kansarme landen laten lezen en ze zo een kans bieden op een betere toekomst.
Honderden scholen hebben zich laten inspireren door het lied hallo Wereld van Kinderen voor Kinderen. Sponsor-en marathonlezen waren populaire activiteiten die uiteindelijk hebben geresulteerd in het recordbedrag van meer dan 105.756 euro.
Wij danken ook uw teamleden, ouders en kinderen voor hun bijdrage, inzet en betrokkenheid.
Het is goed om te zien dat juist kinderen uit Nederland zich zo hebben ingezet voor een goed doel en op hun eigen wijze hebben bijgedragen aan een vorm van ontwikkelingshulp die past bij hun niveau en begrip. Veel kinderen hebben met veel plezier gezongen, gedanst en gelezen.
Het geld wordt dit jaar besteed in verschillende Afrikaanse en Aziatische landen. Via de website van My Book Buddy kunt u vorderingen volgen.
Nogmaals veel dank.
Met vriendelijke groet mede namens CPNB en Vara's Kinderen voor Kinderen,

Koffieuurtje op de Swoaistee
Op dinsdagochtend 15 januari werd er volop koffie geschonken in Het Ruim in het kader van het koffieuurtje van de Swoaistee in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin.
Het eerste koffieuurtje van 2013 werd druk bezocht. Het was een gezellige boel, want de kinderen gingen allemaal op de foto en konden zo ook even hun ouder begroeten onderweg daar naar toe.
De ouders hadden mooi de tijd om onderling met elkaar te praten en ook hebben we gesproken over weerbaarheid voor kleuters. Daar blijkt wel behoefte aan te zijn. Leuk om te merken dat ouders elkaar daar enthousiast over maken. We slaan de handen ineen en gaan bekijken of we weer een weerbaarheidtraining voor kleuters kunnen regelen. U heeft de naam misschien wel al gehoord, Schattenjacht. Mocht u daar vragen over hebben, bel me gerust.
Lijkt het u leuk om ook een keer aan te schuiven bij het koffieuurtje? U bent altijd welkom en kunt komen en gaan wanneer het u uitkomt. Elke 3e dinsdag van de maand is er weer koffietijd. In februari valt dit in de vakantie dus doen we het dan een weekje eerder namelijk dinsdag 12 februari.
Op dinsdag 19 maart zijn we er ook weer. Dan zal er iemand van de Groningse Krediet Bank (GKB) aanwezig zijn.
Op andere dinsdagen loop ik vanaf kwart voor 9 altijd even de school in. Als u iets wil vragen of bespreken, kunt u me dan aanspreken. Ook kunt u altijd binnenlopen bij het Centrum voor Jeugd en Gezin. Bellen kan ook : 06-52659126. Mail: hilde.post@hvd.groningen.nl. Wellicht tot ziens,
Vriendelijke groet,
Hilde Post namens het Centrum voor Jeugd en Gezin Lewenborg.

De Jonge Onderzoekers
Gezocht: kinderen die willen weten hoe het zit
OPEN DAG bij De Jonge Onderzoekers
Op zaterdag 16 februari a.s. is het van 10:00 uur t/m 16:00 uur bij De Jonge Onderzoekers aan de Dirk Huizingastraat 13 in Groningen OPEN DAG.
Op alle afdelingen zijn kleine, korte activiteiten, doeactiviteiten en demo's te beleven.
Verder zijn er weer veel leuke en spannende activiteiten tijdens de voorjaarsvakantie. Kijk ook op www.dejongeonderzoekers.nl.

Activiteiten CJG
Ouder- en kindochtend in Lewenborg: kom gerust langs!
Elke maandag- en donderdagochtend is er in het CJG Lewenborg een Ouder& kindochtend. Ontmoeting van ouders en kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar met opvoedgesprekken, informatie en spel in de huiskamer van het CJG.
Tijd: 9.30 - 11.30 uur
Locatie: huiskamer CJG Lewenborg, Vensterhuis, Anker 14 b/c

Koffie-uurtje op school
Elke 3e dinsdag van de maand in het Ruim van De Swoaistee,
Tijd: 8.30 - 9.30 uur
Meer informatie bij Hilde Post, 06 52 65 91 26.

Vakantierooster schooljaar 2012-2013

 • Voorjaarsvakantie 18 feb. t/m 22 feb. 2013
 • Paasvakantie 29 maart t/m 1 april 2013
 • Meivakantie 29 april t/m 10 mei 2013
 • Pinkstervakantie 20 mei 2013
 • Zomervakantie 8 juli t/m 16 aug. 2013

Margedagen

 • Woensdag 12 juni 2013
 • Donderdagmiddag 27 juni 2013 (geen tmo)

AGENDA

 • Woensdag 13-02 rapportage groep 1,3,5,7
 • Donderdag 14-02 rapportage groep 1,3,5,7
 • Dinsdag 12-02 koffieuurtje met Hilde Post
 • Vrijdag 15-02 Weeksluiting Ruim: voorbouw/onderbouw
  weeksluiting Dek: middenbouw/bovenbouw
 • Zaterdag 16-02 begin Krokusvakantie
 • Maandag 25-02 weer naar school
 • Dinsdag 26-02 OR/MR
 • Woensdag 06-03 rapportage groep 8
 • Vrijdag 08-03 weeksluiting Dek: Walvisbaai, Eendenvijver, Beverhol, Zeesterren, Robbenplaat, Optimist, Kameleon
  weeksluiting Ruim: Tjotter, Krokodillenplas, Schateiland, Tuimelars, dolfijnen, Otters, Tjalk
 • Dnsdag 19-03 koffieuurtje met Hilde Post
 • Vrijdag 22-03 kledingbeurs
  or/mr
 • Woensdag 27-03 rapportage groep 2,4 en 6
 • Donderdag 28-03 rapportage groep 2,4 en 6

Aanvang weeksluitingen 11.30 uur

Journaaltjes:
Er is nog plaats op onze SKSG BSO groepen! U bent van harte welkom om eens vrijblijvend een kijkje te nemen! Uw kind mag in overleg ook gerust een keer 'proef draaien' om te zien hoe leuk het is op de bso! Kom langs met uw kind of maak een afspraak!
BSO in school:
SKSG Atlantis/ Neptunus: Contactpersoon Jessica Nijstad. Tel. 5490663 of Locatiemanager Arjan Juch :5412365

BSO tegenover school:
SKSG Paddeltje: Contactpersoon Ina Nijdam: Tel 5418589 of Locatiemanager Linda Jansema. 5418589

De kosten van een Journaaltje: € 1,-
Advertenties inleveren bij Jacobien van den Hoofdakker