Journaal
Journaal jaargang 37 nummer 15

Donderdag 11-04-2013
Jaargang 37, nummer 15

Welkom
Maartje Schepers, Ismaïl Garic, Eveline Hoekstra, Ronja Flentge Martijn, Arwin Kelly en Jorrit Kelly heten we van harte welkom op de Swoaistee en we hopen dat zij een fijne tijd zullen hebben bij ons op school.

Cultuur op de Swoaistee
Op maandag 8 april hebben we met de hele school genoten van de voorstelling: De tovenaar van Oz! Deze voorstelling werd gegeven door 6 studenten van de School voor de Kunsten uit Groningen.
Het verhaal van Oz werd met mooi, vlot en flitsend toneelspel overgebracht aan het publiek!
De kinderen hebben na de voorstelling uitgebreid met elkaar gepraat over de personages en het toneelspel.
Deze voorstelling was tevens de start van een periode van drie weken waarin we school breed aandacht schenken aan het thema dramatische vorming/theater. Alle groepen zullen een workshop krijgen op het gebied van bijvoorbeeld toneel, dans of rap.

image006.jpg  image008.jpg


Afscheid Irene
Donderdag 28 maart hebben we afscheid genomen van Irene. Zij is een lange tijd als vervangster werkzaam geweest op onze school. Ze was vooral lange tijd de leerkracht van de Zeesterren en de Krokodillenplas. Na lang ingevallen te hebben bij O2G2, heeft Irene een vaste baan gevonden buiten het onderwijs. Wij wensen Irene heel veel succes en plezier met haar nieuwe baan.

Klimaatregeling
Tijdens de meivakantie wordt er begonnen met het aanbrengen van een geheel nieuw en geavanceerd ventilatiesysteem in alle groepslokalen. Wij zijn al een lange tijd bezig om het binnenklimaat in onze school verbeterd te krijgen en zijn heel blij dat wij nu als eerste school van O2G2 aan de beurt zijn. Deze verbetering is niet een eenvoudige klus. Zo zal er in elk lokaal een gat in het plafond gemaakt worden, waar een pijp door naar buiten komt. Het ventilatiesysteem zal aan het plafond bevestigd worden. De werkzaamheden zullen dus ook nog niet klaar zijn na de Meivakantie. Een aantal groepen zal een dag op een andere plek in de school moeten doorbrengen.

Kinderen uit de bovenbouw naar de Kinderuniversiteit
Vorige week zijn er 15 kinderen uit de verschillende bovenbouwgroepen naar André Kuipers geweest. Hieronder een verslag van Florianne en Berthe.

We moesten met de fiets naar de stad en daar parkeerden we ze bij het Forum. Daarna liepen we helemaal om naar het Universiteit Museum. Daar mochten we met een klein groepje rond lopen. We hebben veel geleerd en gezien. Zo waren er ongeboren baby's in potten te zien en we hebben een sterrenkijker in elkaar geknutseld. Er was ook een super groot skelet van een walvis, wel 20 meter lang. We hadden ook nog een heel klein stukje van de film gezien, maar een vrouw deed hem uit, omdat we naar André Kuipers gingen.
Eerst liepen we terug naar het Forum en gingen we naar een ruimte met allemaal stoelen en beelden van de ruimte. 10 minuten later moesten we gaan klappen en stampen en toen kwam hij binnen.
We hebben het over 5 onderwerpen gehad zoals: voorbereiding, magisch vuurwerk (lancering), wonen en werken in de ruimte, wetenschap in de ruimte en ten slotte de terugkeer op aarde. Bij elk onderwerp mocht er nog een jongen of een meisje een vraag stellen. Wij hadden ook vragen, maar die waren niet uitgekozen. We hebben filmpjes gezien, over elk onderwerp wel één. We kregen ook nog allemaal een boekje over hoe je in de ruimte moet plassen met een handtekening van André erop.
Daarna fietsten we weer terug naar school of naar huis het was een super leuke en leerzame dag.
image010.jpg  image012.jpg
Envelop Ouderverklaring
We hebben al ruim 600 enveloppen binnen. Daar zijn wij heel erg blij mee. Wij hopen de komende dagen de laatste 50 te mogen ontvangen. Ook wanneer je de ouderverklaring niet invult, willen wij graag het lege formulier met de retourenvelop terug. Dit voor een zo volledig mogelijk overzicht. Alvast hartelijk dank voor de medewerking.

De middenbouw naar het museum
Vorige week zijn de Matrozen en de Otters naar het Groninger Museum geweest. Ze hebben een rondleiding door het museum gehad. Tijdens de rondleiding hebben de kinderen veel geleerd over kleurgebruik in schilderijen. Ook hebben ze een workshop gedaan waarbij ze zelf mochten experimenteren met het mengen van kleuren. Het was een leuk en leerzaam uitstapje!

Koningspelen
Ook op de Swoaistee zullen we aandacht besteden aan de Kroningsdag. Op vrijdag 26 april zal er een programma zijn die in het teken staat van Oranje. Verder willen we nog niet zoveel verklappen.

Werkgroep schoolfeest
Op vrijdag 7 juni is ons jaarlijkse schoolfeest. Het thema houden we nog even geheim maar we zijn al druk bezig met de voorbereidingen. Voor de spelletjes op het plein zijn we weer op zoek naar kleine prijsjes (bv Mc Donalds speelgoed/ autootjes/ potloden/ notitie boekjes e.d.). Mochten jullie nog wat op zolder hebben liggen dan kan dit ingeleverd worden bij Leonie, Mireille, Rinske, Michelle, Arnold of Elsemieke.

Schoolvoetbal
Afgelopen woensdag is er tijdens het scholenvoetbaltoernooi door één meisjesteam en twee jongensteams gevoetbald. Hieronder twee verslagen.

Schoolvoetbal meisjes
Woensdag ochtend 10 april hadden wij schoolvoetbal.
Om half 11 gingen wij met de auto weg. Onze eerste wedstrijd speelden we om half 12. We moesten tegen Feniks2 , we hebben met 2-0 gewonnen. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Naomi en het tweede door Mirte. De volgende wedstrijd speelden we om kwart voor 1, we speelden tegen Nassau1 die wedstrijd hebben we met 2-1 gewonnen. De eerste had Vera gemaakt en de tweede maakte Naomi. Toen moesten we een kwartiertje wachten tot onze volgende wedstrijd, om half 2 hadden we onze laatste wedstrijd tegen de Wegwijzer. Daarvoor was iedereen heel zenuwachtig, als we die niet zouden winnen zouden we niet door gaan. Maar we hebben met 4-0 gewonnen. Naomi had er 2 gemaakt en Hester had er ook 2 gemaakt. Na de wedstrijden gilden we keihard, we waren super blij, want nu zijn we gewoon door naar de finale. De eerste keer weer in 5 jaar!
Naomi, Mirte, Mila, Femke, Florianne, Kimberley, Ayleen, Hester, Hamdia en Vera

Schoolvoetbal jongens
Woensdag ochtend 10 april hadden wij schoolvoetbal. Wij moesten om half 10 weg met de auto naar Essenberg in Haren. We moesten eerst tegen Feniks. We hadden verloren met 1-3 In de 2e wedstrijd moesten we tegen Driebond. We hadden gewonnen met 0-9. Toen hadden we een ander half uur pauze. In de 3e wedstrijd moesten we tegen O.B.S. Wegwijzer. We hadden gewonnen met 0-6. En in de laatste wedstrijd moesten we tegen de Oosterhogebrugschool. We hadden gewonnen met 1-2.We waren toen door naar de volgende ronde.
Asael, Leon, Bas, Wilmer, Valentijn, Noah, Mano, Joel, Bjorn, Kaymone, Davey, Vincent, Sem en Ryan

Verkeer
Zoals jullie weten zijn de afgelopen jaren meerdere acties ondernomen om de verkeersveiligheid rond onze school te verbeteren. Wat echter al die tijd niet is veranderd, is dat er een stopverbod geldt voor onze school. Wij zijn dan ook erg verbaasd dat er nog steeds ouders zijn die stoppen voor de school om hun kinderen uit te laten stappen. Hier is de 'kiss en ride' plaats voor bedoeld.
Verder zullen er in de Meivakantie veranderingen aangebracht worden aan de belijning van het plein, zodat het o.a. duidelijker zal worden waar je wel of geen fietsen kunt plaatsen, zodat kinderen en ouders op de looppaden kunnen lopen.

Activiteiten in de Meivakantie
In de Meivakantie is er weer van alles te beleven in Lewenborg. Van Koningen- en Koninginnendisco tot bingo, lasergamen en bowlen. Kijk voor al deze leuke activiteiten in  deze link (.pdf)

Sportclub De Swoaistee
Vrijdag 26 april wordt er door de Sportclub De Swoaistee een sportieve middag georganiseerd die natuurlijk helemaal in het teken van de troonwisseling zal staan. Nadere info volgt in het volgende Journaal.

Vakantierooster schooljaar 2012-2013

 • Meivakantie 29 april t/m 10 mei 2013
 • Pinkstervakantie 20 mei 2013
 • Zomervakantie 8 juli t/m 16 aug. 2013

Margedagen

 • Woensdag 12 juni 2013
 • Donderdagmiddag 27 juni 2013 (geen tmo)

Activiteiten CJG
Koffie-uurtje op school
Elke 3e dinsdag van de maand in het Ruim van De Swoaistee,
Dinsdag 16 april, zie  deze link (.pdf)
Tijd: 8.30 - 9.30 uur
Meer informatie bij Hilde Post, 06 52 65 91 26.

Het volgende koffieuurtje is op dinsdag 16 april van 8.30 uur tot ongeveer 9.30 uur. Je bent altijd welkom en kunt komen en gaan wanneer het uitkomt.

Elke maandag en donderdagochtend inloopochtend voor Ouder & Kind
Ontmoeting van ouders en kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar met opvoedgesprek, informatie en spel in de huiskamer. 15 april komt Hans de Troubadour van 10.15 uur tot 10.45 uur muziek maken tijdens deze ochtend.
Tijd: van 9.30 tot 11.45 uur
Locatie: huiskamer van het CJG
Opgeven is niet nodig
Speel Mee
Tijd: 13.00 tot 16.00 uur.
Data: woensdag 17 april 15 en 29 mei
Locatie: peuterschool het Brugwachtertje, het Vensterhuis, Anker 14c Inloopmiddag voor ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar Koffie / thee en limonade staat klaar. U bent van harte welkom ! Voor meer informatie kunt u terecht bij Annemieke Bos, pedagogisch medewerker van het brugwachtertje. brugwachtertje@cop-groningen.nl /of 050-5494146

Opvoeden van een tweeling, een vak apart
Tijd
: 10.00 tot 12.00 uur
Datum: zaterdag 18 mei
Locatie: huiskamer van het CJG
Een ochtend voor ouders van tweelingen, om ervaringen uit te wisselen over hoe het is om een tweeling op te voeden.
Opgeven bij Hennie Mulder, consulent CJG

KLEDINGBEURS
Tijd: 9.00 tot 12.00 uur
Datum: woensdag 24 april
Locatie: in het CJG, Anker 14
Gratis kinder- en volwassenkleding uitzoeken onder het genot van een kopje koffie of thee.
Kleding inbrengen kan op 16 en 17 april van 9.00 tot 12.00 uur in het CJG
Meer informatie Natascha Snoek 06 10 86 47 55 of Hennie Mulder 06 13 19 77 59

De NEMO - mamaclub
Tijd
: 13.30 tot 14.45 uur
Data: woensdag 15+22+29 mei en 5+12 juni
Locatie: in het CJG, Anker 14
5 x verschillende activiteiten. Van gezonde traktaties maken tot visagie voor mama's
Opgeven bij Hennie Mulder

Tasjes naaien
Voor kinderen in de leeftijd van 9 en 10 jaar
Tijd: 9.00 tot 10.30 uur
Datum: maandag 6 mei
Locatie: huiskamer van het CJG
Opgeven bij Hennie Mulder

Aan al deze activiteiten zijn geen kosten verbondenmeer Informatie over de activiteiten in het CJG bij Hilde Post, sociaalverpleegkundige
06-52659126 of Hennie Mulder, consulent CJG: h.mulder@cop-groningen.nl of 06 13 19 77 59

KINDERWERKPLAATS BK050
Kunstzondagschool - zie hier het programma voor maart en april


Agenda

 • vrijdag 12-04 weeksluiting Dek: Krokodillenplas, Schateiland, Tuimelaars, Dolfijnen, Otters, Tjalk, Tjoter.
 • Weeksluiting Ruim: Robbenplaat, Eendenvijver, Beverhol, Zeesterren, Walvisbaai, Optimist, Kameleon
 • dinsdag 16-04 or/mr
 • zaterdag 27-04 begin Meivakantie
 • maandag 13-05 weer naar school
 • zaterdag 18-05 start Pinkstervakantie
 • dinsdag 21-05 weer naar school
  or/mr
 • vrijdag 24-05 weeksluiting Dek: middenbouw en bovenbouw
  weeksluiting Ruim: voorbouw en onderbouw
 • maandag 27-05 avondvierdaagse
 • dinsdag 28-05 avondvierdaagse
 • woensdag 29-05 avondvierdaagse
 • donderdag 30-05 avondvierdaagse
 • vrijdag 07-06 schoolfeest

Aanvang weeksluitingen 11.30 uur

Journaaltjes:
Hulp in de huishouding
: Wie o wie heeft hulp nodig in het huishouden nodig? Ik help je graag! Je kunt mij bellen op 0612238448

Oppas gevraagd: Welke jongen of meid wil af en toe 's avonds op mijn zoon van 11 passen? Alleen op doordeweekse dagen. Tel: 0620120572

Te koop: Verse scharreleieren. €1,20 per doos á 10 stuks. Zelfbediening. Dukdalf 136

BSO: Er is nog plaats op onze SKSG BSO groepen! U bent van harte welkom om eens vrijblijvend een kijkje te nemen! Uw kind mag in overleg ook gerust een keer 'proef draaien' om te zien hoe leuk het is op de bso! Kom langs met uw kind of maak een afspraak!
BSO in school: SKSG Atlantis/ Neptunus: Contactpersoon Jessica Nijstad. Tel. 5490663 of Locatiemanager Arjan Juch :5412365
BSO tegenover school: SKSG Paddeltje: Contactpersoon Ina Nijdam: Tel 5418589 of Locatiemanager Linda Jansema. 5418589

De kosten van een Journaaltje: € 1,-
Advertenties inleveren bij Jacobien van den Hoofdakker