Journaal
Journaal jaargang 38 nummer 1

Donderdag 22-08-2013
Jaargang 38, nummer 1

Welkom
De weken zijn omgevlogen en de zomervakantie is weer voorbij. We hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad en weer zin heeft om naar school te gaan. Wij als team, hebben een goede vakantie gehad en zijn vol nieuwe energie en enthousiasme met ongeveer 625 leerlingen het nieuwe schooljaar begonnen.
Er zijn natuurlijk weer een heleboel nieuwe leerlingen en ouders die we in het bijzonder welkom willen heten op de Swoaistee: Jayden Ghafoerkan, Gerencio Benita, Jayla Postema, Mats Spruit, Ryan Streur, Liam Schoonhoven, Jurre van Gangelen, Lynn Dorenbos, Rein Coelingh, Ravi Boedhoe, Floor Visser, Yuri Smit, Tygo Patje, Welmer Of, Jasmijn van Wijk, Ruben Sevenhuysen, Nikki Poppinga, Manou Loppersum, Anis Kamil van Dorland, Ingo Knook en Jayden de Jonge.

Een nieuwe collega
Door de fusie van De Dijk en De Doefmat is een klein deel van beide teams boventallig geworden. Daarom zal Coefje Leeman voorlopig de gelederen bij ons in de voor- en onderbouw versterken en ook regelmatig in de verschillende groepen aan het werk zijn.
We wensen Coefje veel plezier toe bij ons op school.

Fietsen
Zoals menigeen gemerkt zal hebben zijn we het jaar begonnen met toezicht houden op het plaatsen van de fietsen op de daarvoor bestemde plekken. Dit gaat heel goed, alle fietsen staan op de goede plek. Voor het overzicht en veiligheid van de kinderen willen we graag de fietsen van de leerlingen in de rekken. Het is niet de bedoeling dat ouders die op de fiets hun kind naar school brengen de fiets even in een rek parkeert. Dit kan o.a. in het grote driehoek voor de hoofdingang.
Verder willen we iedereen er op wijzen dat er niet gefietst mag worden op het plein.
Dank voor de medewerking.````

Werkweek 4, 5 en 6 september 2013
Over twee weken staat de werkweek voor de bovenbouw alweer op het programma. Voor het fietsvervoer naar een locatie in Drenthe hebben wij voor drie groepen nog steeds ouders nodig die beschikken over grote karren of wellicht kleine/grote vrachtwagens, waarop of waarin de fietsen vervoerd kunnen worden op bovenstaande data.
Mocht u op die data willen helpen, dan graag melden bij Renate (Kotter) of Terry (Schoener).
Verder heeft nog niet iedereen het bedrag van €65,- overgemaakt. Wanneer je nog niet betaald hebt dit graag zo spoedig mogelijk doen op het rekeningnummer 4127036 t.n.v. Werkweek- - Zonland 120 - 9734 BP Groningen. Alvast hartelijk dank.

SCHOOLREIS - SCHOOLREIS - SCHOOLREIS - SCHOOLREIS
Op donderdag 5 september a.s. gaan we met de voor-, onder- en middenbouw op schoolreis. De voor- en onderbouw gaan naar Nienoord. Zij vertrekken om 9.00 uur en zijn terug om 15.00 uur.
De middenbouw gaat naar Drouwenerzand, vertrekt om 9.15 uur en is om 15.30 uur terug.
Alle kinderen worden wel om 8.30 uur in hun eigen stamgroep verwacht.
Wij eten iets in het park, maar een tas met wat drinken, fruit en/of een broodje is een goed idee. Omdat de kinderen van hun eigen stamgroepleider een snoepje krijgen, is het niet de bedoeling om zelf snoep (of geld) mee te nemen.
We gaan er een fijne dag van maken met z'n allen!

Nienoord: 0594 512230 Drouwenerzand: 0599 564360

bus2013.jpg

Doekoe's
Op maandag 19 augustus is de sponsoractie 'Drink, Hap en Spaar voor je school' van start gegaan. Deze actie duurt tot 14 september. Tijdens deze weken wordt bij alle Coop supermarkten de consumptie van zuivel gestimuleerd en onze schoolkas gevuld. Wanneer je zuivelprodukten koopt word je beloond met sponsormunten (Doekoe's). Deze Doekoe's kun je schenken aan een deelnemende basisschool. Wij zijn in de wijk Lewenborg en omstreken de enige school die meedoet. Hoe meer munten wij verzamelen hoe groter de opbrengst. Dus drink en hap de komende tijd veel zuivel en schenk de munten aan de Swoaistee!!!!!!!!!!!!! Zo kunnen wij weer leuke dingen doen en kopen met en voor alle leerlingen van de Swoaistee.

doekoe.jpg


Broertjes en zusjes
De aanmelding van kinderen die geboren zijn tussen 01-10-09 en 01-02-10 stromen alweer binnen en is het voor ons dus heel belangrijk dat de broertjes en zusjes van kinderen die hier al op school zijn worden aangemeld (wanneer dat nog niet gebeurd is). Ook broertjes en zusjes die geboren zijn tussen 01-10-09 en 01-10-10 kunnen worden aangemeld. Een inschrijfformulier kun je ophalen bij Jacobien in de Stuurhut (kamer Kor). Alvast dank.

Voorbouw op zoek naar bewoners Barbie huis
Nu de vakantie voorbij is en er in de voorbouw volop gespeeld wordt, merken we dat wij heel erg goed opgeruimd hebben voor de vakantie. Toen hebben we heel kritisch naar onze bewoners van het Barbie huis gekeken en naar alle poppenkinderen in de huishoeken. Eigenlijk is het nu een beetje leeg in het Barbie huis en we willen graag wat meer poppenkinderen op visite in de groepen. Vandaar een oproepje aan jullie: wie heeft voor ons nog bruikbare Barbie's en poppen waarmee eigenlijk niet meer gespeeld wordt thuis? Wij willen ze graag een plekje geven in de groepen. Inleveren mag bij Marjolein of Doesjka van Eendenvijver. Wij zullen er goed voor zorgen!

Vakantierooster schooljaar 2013-2014

 • Gronings Ontzet 28 augustus 2013
 • Herfstvakantie 19 oktober t/m 27 oktober 2013
 • Kerstvakantie 21 december 2013 t/m januari 2014
 • Voorjaarsvakantie 22 februari t/m 2 maart 2014
 • Goede Vrijdag/ Pasen 18 april t/m 21 april 2014
 • Meivakantie 26 april t/m 11 mei 2014
 • Hemelvaart 29 mei t/m 1 juni 2014
 • Pinksteren 9 juni 2014
 • Zomervakantie 5 juli t/m 17 augustus 2014

Margedagen schooljaar 2013-2014
De margedagen voor het komend schooljaar zijn bekend.

 • Woensdag 5 februari 2014
 • Woensdag 4 juni 2014
 • Donderdagmiddag 19 juni 2014
 • Vrijdagochtend 4 juli 2014

Koffie en thee tijd!!
Na een hopelijk mooie zomervakantie zijn we deze week gelijk weer van start gegaan met het koffie-uurtje van het Centrum voor Jeugd en Gezin en de school.
Gelukkig konden ouders ons ook gelijk weer vinden. En de koffie en thee stonden al klaar in het Ruim.
Even tijd om bij te praten, ruimte om vragen te stellen hoe andere ouders iets doen, ervaringen uit te wisselen. Er zijn veel onderwerpen langs gekomen. Alsof we niet weg zijn geweest!!
Het volgende koffie-uurtje is dinsdag 17 september.
We starten rond half 9 in het Ruim, kom gewoon eens langs.

Hennie Mulder en Hilde Post
CJG Lewenborg

Agenda

 • donderdag 29-08 stamgroepavond bovenbouw (let op, datum gewijzigd !)
 • woensdag 28-08 Gronings Ontzet
 • woensdag 04-09 werkweek bovenbouw
 • donderdag 05-09 werkweek bovenbouw
  schoolreis vb, ob, mb
 • vrijdag 06-09 werkweek bovenbouw
 • maandag 09-09 stamgroepavond middenbouw
 • maandag 16-09 stamgroepavond onderbouw
 • dinsdag 17-09 or/mr
 • vrijdag 20-09 weeksluiting Dek: Kikkersloot, Schateiland, Beverburcht, Vlot, Walvisbaai, Optimist, Kotter
  weeksluiting Ruim: Vissen, Flamingo's, Piratennest, Dolfijnen, Otters, Schoener, Klipper
 • maandag 23-09 stamgroepavond voorbouw
 • vrijdag 27-09 weeksluiting Dek: Skûtsje, Krokodillenplas, Zeesterren, Tuimelaars, Robbenplaat, Tjotter
  weeksluiting Ruim: Tjalk, Eendenvijver, Schateiland, Pinguïnrots, Matrozen, Jutters, Tjalk, Kameleon

Journaaltjes:
De kosten van een Journaaltje: € 1,-
Advertenties inleveren bij Jacobien van den Hoofdakker