Journaal
Journaal jaargang 38 nummer 2

Donderdag 05-09-13
Jaargang 38, nummer 2

Werkweek
De eerste berichten zijn binnen. Deze zijn te lezen op de website en op het prikbord bij Tjalk. Het is natuurlijk prachtig weer en wanneer je de verhalen leest kun je niet anders concluderen dat iedereen het erg naar de zin heeft.

Ameland2013.jpgTegemoetkoming ouderbijdrage
Iedereen die in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in de ouderbijdrage heeft hierover van de gemeente een brief ontvangen of gaat deze nog krijgen. Deze brief kan tot de herfstvakantie ingeleverd worden bij de stamgroepleiding of bij Kor (Stuurhut).

Doekoe's
Op maandag 19 augustus is de sponsoractie 'Drink, Hap en Spaar voor je school' van start gegaan. Deze actie duurt tot 14 september. Tijdens deze weken wordt bij alle Coop supermarkten de consumptie van zuivel gestimuleerd en onze schoolkas gevuld. Wanneer je zuivelprodukten koopt word je beloond met sponsormunten (Doekoe's). Deze Doekoe's kun je schenken aan een deelnemende basisschool. Deze Doekoe's kun je inleveren bij de Coop zelf. Wij zijn in de wijk Lewenborg en omstreken de enige school die meedoet. Hoe meer munten wij verzamelen hoe groter de opbrengst. Dus drink en hap de komende tijd veel zuivel en schenk de munten aan de Swoaistee!!!!!!!!!!!!! Zo kunnen wij weer leuke dingen doen en kopen met en voor alle leerlingen van de Swoaistee.


Iban nummer rekening ouderraad
Bij het overmaken van geld naar de rekening van de ouderraad wordt er soms naar het Iban nummer gevraagd. Hierbij het Iban nummer:
NL48 INGB 0002 5321 17

Wol voor Kameleon
In Kameleon hebben ze bollen wol nodig. Heb je thuis nog wat liggen en gebruik je het niet meer? De kinderen uit Kameleon kunnen het nog goed gebruiken.

SchoolSportClub de Swoaistee
Sportclub de Swoaistee begint weer na de eerste introductieles op school. Deze datum moet nog gepland worden. De datum van 6 september die op de activiteitenladder genoemd is, is niet correct. Nadere informatie volgt nog.
Schoolfeest foto's
Tijdens het schoolfeest aan het eind van het vorig schooljaar zijn er door Denice Ritsema weer prachtige foto's gemaakt in de fotohoek. Heb je een foto laten maken van je kind of kinderen dan kun je ze nu bekijken via de volgende link: http://goo.gl/qD9IOC

Broertjes en zusjes
De aanmelding van kinderen die geboren zijn tussen 01-10-09 en 01-02-10 stromen alweer binnen en is het voor ons dus heel belangrijk dat de broertjes en zusjes van kinderen die hier al op school zijn worden aangemeld (wanneer dat nog niet gebeurd is). Ook broertjes en zusjes die geboren zijn tussen 01-10-09 en 01-10-10 kunnen worden aangemeld. Een inschrijfformulier kun je ophalen bij Jacobien in de Stuurhut (kamer Kor). Alvast dank.

Oproep van Roy en Ciska
Wij zijn Roy en Ciska, de ouders van Kirsten (Tuimelaars) en Carmen Bardewee (Pinguinrots). Het is alweer 2 jaar geleden dat wij ons zoontje Mats hebben verloren. Mats is 2,5 jaar geworden. Hij bleek een zeldzame stofwisselingsziekte te hebben. Na Mats zijn overlijden zijn wij met veel vragen achtergebleven waar geen antwoord op is. Vragen zoals bijvoorbeeld; Is Mats zijn hele leventje al ziek geweest? Als we het eerder hadden geweten, was hij dan niet overleden? Wat als we....
Op alle vragen die we hebben zijn (nog) geen antwoorden. Voordat wij antwoorden krijgen zal er nog heel wat onderzoek moeten plaatsvinden. Wij zijn in contact gekomen met Stichting Metakids, een stichting die zich inzet voor onderzoek naar stofwisselingsziektes. Wij hopen dat behandelingen zullen worden ontwikkeld en kinderen met dezelfde ziekte niet meer zullen overlijden. Ook hopen we mede dankzij het werk van deze stichting uiteindelijk antwoorden te krijgen.
Dit jaar lopen Roy en ik samen op 22 september as. de Dam tot damloop van Amsterdam naar Zaandam, voor Stichting Metakids. Door dit in sponsorvorm te doen willen wij ons steentje bijdrage aan het mogelijk maken van onderzoek. Wij kunnen alle hulp goed gebruiken, wilt u ons helpen en doneren? Dat kan via onze actiepagina: dam tot dam voor mats. Er hebben al diverse ouders een donatie gedaan, via deze weg nogmaals bedankt!
Stichting Metakids is genomineerd voor een publieksprijs bij het 3M fonds. Het goede doel met de meeste stemmen wint 50.000 euro, dat zou een jaar lang onderzoek betekenen. Stemmen kan via deze link
Hartelijk dank voor uw stem!
Meer informatie over stichting Metakids
Met vriendelijke groet,
Ciska Bardewee
Kajuit 24
9733 CB Groningen
050-5277338

Kledingbeurs
De herfst hangt al een beetje in de lucht, dus tijd om de kledingkasten van de kinderen uit te pluizen.
De Swoaistee helpt een handje mee om de kledingkast weer leeg & vol te maken met onze immens populaire Kleding en Speelgoedbeurs. Deze wordt weer gehouden op VRIJDAG 4 oktober van 19:00uur tot 20:30 uur.
De entree is GRATIS, er zijn ongeveer 30 tafels met leuke en betaalbare kleding en speelgoed!
Tevens is er de Swoaisteetafel waarop kleding te koop is voor 1,- per stuk, waarvan de opbrengst naar de Swoaistee gaat. Voor deze tafel kunnen we altijd nog (inbreng) kinderkleding gebruiken.
Deze kunt u op vrijdagochtend 4 oktober tussen 8:30 en 9:30 inleveren in het dek.
We hopen jullie allemaal te zien op 4 oktober in het Dek!!
Nog vragen &/ of wil je zelf staan?? Mail ons op kledingbeurs@hotmail.nl

Vakantierooster schooljaar 2013-2014

 • Herfstvakantie 19 oktober t/m 27 oktober 2013
 • Kerstvakantie 21 december 2013 t/m 5 januari 2014
 • Voorjaarsvakantie 22 februari t/m 2 maart 2014
 • Goede Vrijdag/ Pasen 18 april t/m 21 april 2014
 • Meivakantie 26 april t/m 11 mei 2014
 • Hemelvaart 29 mei t/m 1 juni 2014
 • Pinksteren 9 juni 2014
 • Zomervakantie 5 juli t/m 17 augustus 2014

Margedagen schooljaar 2013-2014
De margedagen voor het komend schooljaar zijn bekend.

 • Woensdag 5 februari 2014
 • Woensdag 4 juni 2014
 • Donderdagmiddag 19 juni 2014
 • Vrijdagochtend 4 juli 2014


Agenda

 • donderdag 05-09 werkweek bovenbouw
  schoolreis vb, ob, mb
 • vrijdag 06-09 werkweek bovenbouw
 • maandag 09-09 stamgroepavond middenbouw
 • maandag 16-09 stamgroepavond onderbouw
 • dinsdag 17-09 koffieuurtje
  or/mr
 • vrijdag 20-09 weeksluiting Dek: Kikkersloot, Schateiland, Beverburcht, Vlot, Walvisbaai, Optimist, Kotter
  weeksluiting Ruim: Vissen, Flamingo's, Piratennest, Dolfijnen, Otters, Schoener, Klipper
 • maandag 23-09 stamgroepavond voorbouw
 • vrijdag 27-09 weeksluiting Dek: Skûtsje, Krokodillenplas, Zeesterren, Tuimelaars, Robbenplaat, Tjotter
  weeksluiting Ruim: Tjalk, Eendenvijver, Schateiland, Pinguïnrots, Matrozen, Jutters, Tjalk, Kameleon
 • maandag 30-09 start kinderboekenweek
 • vrijdag 11-10 sluiting kinderboekenweek


Journaaltjes:
De kosten van een Journaaltje: € 1,-
Advertenties inleveren bij Jacobien van den Hoofdakker