Journaal
Journaal jaargang 38 nummer 5

Donderdag 17-10-13
Jaargang 38, nummer 5

Welkom
Wander Bosch en Bart Lodewegens heten we harte welkom op de Swoaistee en we hopen dat zij een fijne tijd zullen hebben bij ons op school.

4 Mijl zondag 13 oktober
Na de zomervakantie hebben 12 kanjers van de Swoaistee elke vrijdagmiddag met Nina Pichel en enkele ouders getraind voor de 4 Mijl. Ook hebben zij de 'generale' van de 4 Mijl samen met kinderen van de Anne Frankschool uit Hoogkerk op 6 oktober jl. geoefend. Een mooie sliert van 35 kinderen en ouders van beide scholen trok op deze mooie zonnige herfstdag van Haren naar de finish op de Vismarkt, waar de ranja en de stroopwafel hen goed smaakten.
Toppers zijn het, één voor één, want meedoen is al een geweldige prestatie!!!
Op zondag 13 oktober jl. was het dan eindelijk zover: de 4 MIJL! Dankzij de vele enthousiaste toeschouwers, familie en bekenden langs de kant van de weg en de leuke muziekbandjes, hebben de kinderen van de Swoaistee een onvergetelijke dag gehad. Van school kreeg elk kind na de finish een mooi boeketje. Voor de traditionele nazit zijn ze (met hun welverdiende medaille om hun nek) en hun ouders naar de McDonald's geweest. Volgend jaar zijn we er weer bij en we hopen dat nog veel meer kinderen mee zullen doen.

4mijl131.jpg 
4mijl132.jpg

Deze Kanjers kunnen trots zijn op hun eindtijden: Berthe Beersma 28.45, Anne-Sarah Boogers 47.07, David Boringa 35.51, Alexander Bos 33.20, Midas Bosch 31.09, Naomi Chan 46.45, Izo Eitokpa 49.27, Levi Kok 49.27, Lisa van Oers 49.55, Merel Pijper 42.15, Emil Thomese 34.07, Amber Wolda 39.47
En vanaf hier willen we Nina heel erg bedanken voor alles wat ze heeft gedaan om de deelname tot een succes te maken. Heel erg bedankt!!!!
Schaakcursus op De Swoaistee
Deze week hebben alle kinderen uit de bovenbouw een brief mee gekregen over de schaakcursus voor beginners op De Swoaistee. Deze cursus vindt vanaf woensdag 30 oktober plaats op de woensdagmiddagen en zal gegeven worden door Hiddo Zuiderweg. Als je belangstelling hebt, geef je snel op.

Huisbezoeken
Op de stamgroepavonden en in het vorig Journaal is aangegeven dat vanaf dit schooljaar is besloten om de huisbezoeken in de groepen 2, 4 en 6 niet meer te doen. In  deze bijlage (.pdf) van dit Journaal lichten wij deze keuze verder toe.


Tegemoetkoming ouderbijdrage
Het is bijna herfstvakantie. De brief voor een tegemoetkoming in de ouderbijdrage kan tot de herfstvakantie nog ingeleverd worden bij de stamgroepleiding of bij Kor (Stuurhut).

Boekenmarkt
Woensdag 9 oktober was er weer een zeer geslaagde boekenmarkt op school. De kinderen mochten op deze dag boeken kopen en/of verkopen. Veel boeken zijn van eigenaar gewisseld en er is weer een aardig zakcentje verdiend.

boekenmarkt131.jpg boekenmarkt132.jpg


Berichten van de Medezeggenschapsraad (MR)

Vacature MR-Ouderlid
Binnen de MR is er per direct een vacature ontstaan. Wij zoeken een enthousiaste ouder die graag deze plek zou willen invullen. Mocht u interesse hebben om zitting te nemen in onze MR dan kunt u een e-mail sturen aan mr@swoaistee.nl Bij meerdere aanmeldingen zullen we verkiezingen kunnen uitschrijven. U kunt reageren en u beschikbaar stellen voor de MR tot 10 november a.s.

Ouderavond donderdag 7 november 2013
Na de herfstvakantie, om precies te zijn op donderdag 7 november vindt de jaarlijkse ouderavond plaats op school. Tijdens deze avond zullen de MR en de OV (Oudervereniging) van de Swoaistee verslag uitbrengen en verantwoording afleggen over bijvoorbeeld de ouderbijdragen en andere zaken van het afgelopen schooljaar. Wij willen u vast vragen deze datum en avond in u agenda te zetten. Na de herfstvakantie volgt er een definitieve uitnodiging met het volledige programma van de avond. Mocht u zelf agendapunten willen aandragen dan kunt u deze mailen aan mr@swoaistee.nl (graag voor 1 november a.s.)

Ouder vereniging de Swoaistee is op zoek!!!
Wil jij een extra bijdrage leveren aan de school? We zijn met spoed op zoek naar enthousiaste mensen die ons willen helpen in de oudervereniging.
Wij zoeken
-Penningmeester incasso
-Secretaris
-3 leden die actief in de oudervereniging willen zitten.
Schrijf je in op een van de lijsten bij de klassen of stuur een mailtje naar oudervereniging@swoaistee.nl.

Sportclub De Swoaistee
Elke vrijdag in de sporthal van Lewenborg kun je weer meedoen met alle activiteiten die georganiseerd worden door Sportclub De Swoaistee. Het is van 14.00 uur tot 15.00 uur en bedoeld voor alle kinderen uit groep 4, 5 en 6. Ook alle kinderen die vorig jaar meededen en nu in groep 7 zitten zijn van harte welkom. Kom een keer kijken en meedoen!!!! Een sportclub van De Swoaistee voor De Swoaistee, dat is toch geweldig.

Scholenmarkt
Op 12 en 13 november houden alle scholen voor openbaar en christelijk voortgezet onderwijs uit de stad Groningen en de Ommelanden in Martiniplaza een scholenmarkt . Op deze informatiemarkt kunnen ouders en kinderen met leerlingen en docenten van verschillende scholen praten. Zo kun je je oriënteren op welke scholen er zijn en welke open dagen je wilt gaan bezoeken. De leerlingen uit groep 8 krijgen hier nog informatie over, maar ben je nieuwsgierig dan kun je alvast kijken op www.scholenmarktgroningen.nl.

Opbrengst Stichting Metakids
In Swoaistee Journaal nr. 2 van 5 september 2013 hebben wij (Roy en ik) laten weten dat wij de Dam tot Damloop, van Amsterdam naar Zaandam zouden lopen op 22 september jl. voor Stichting Metakids, de stichting die onderzoek naar stofwisselingsziekten mogelijk maakt. Graag willen we laten weten dat we voor onze run een totaalbedrag van 1.804 euro hebben mogen ontvangen. Er zijn meerdere deelnemers van de Dam tot Damloop geweest die voor Stichting Metakids hebben gelopen. De totale opbrengst voor Stichting Metakids is totaal 38.000 euro!!
Via deze weg willen wij nogmaals iedereen bedanken voor alle steun, donaties en aanmoedigingen! BEDANKT!!
Ciska Bardewee

Gratis bank gezocht voor Klipper
Wij zoeken een bank, afmeting: diepte minder dan 75 cm en breedte minder dan 185cm. Als u er een weet, meld het bij de juf van Klipper of mail het even naar: schipper@swoaistee.nl .
Bedankt voor u aandacht.
De Klippers

Oktobermaand Kindermaand
Het is nog steeds oktober dus je kunt nog op ontdekkingstocht langs verschillende musea, molens, theaters, borgen en andere culturele instellingen. In de hele provincie Groningen stellen zij hun deuren gratis open voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Kijk op de website welke instellingen allemaal meedoen. www.kindermaand.nl
Flyers zijn te vinden op ons folderrek in het Ruim. 


voederbiet13.jpg
Voederbiet
Volksvermaken Groningen organiseert ook dit jaar weer de jaarlijkse lampionnenwedstrijd. Op zaterdag 2 november delen zij op het Waagplein voederbieten uit. Voor verdere informatie kun je kijken op de website www.volksvermakengroningen.nl.


Open Dag van de Sport
Zaterdag 19 oktober van 13.00 uur tot 17.00 uur kun je in de stad Groningen op 6 locaties kennismaken met diverse binnen- en buitensportverenigingen en sportgroepen. Je kunt meedoen met verschillende sportclinics en demonstraties en voor €1,- kun je lekker schaatsen en zwemmen. Voor informatie kun je kijken op www.groningen.nl/sport of een foldertje pakken van het rek in het Ruim.

De Jonge Onderzoekers
Ook in de herfstvakantie worden er weer veel leuke en leerzame activiteiten georganiseerd bij De Jonge Onderzoekers. Voor meer informatie kun je kijken op www.dejongeonderzoekers.nl

Vakantierooster schooljaar 2013-2014

 • Herfstvakantie 19 oktober t/m 27 oktober 2013
 • Kerstvakantie 21 december 2013 t/m 5 januari 2014
 • Voorjaarsvakantie 22 februari t/m 2 maart 2014
 • Goede Vrijdag/ Pasen 18 april t/m 21 april 2014
 • Meivakantie 26 april t/m 11 mei 2014
 • Hemelvaart 29 mei t/m 1 juni 2014
 • Pinksteren 9 juni 2014
 • Zomervakantie 5 juli t/m 17 augustus 2014

Margedagen schooljaar 2013-2014

 • Woensdag 5 februari 2014
 • Woensdag 4 juni 2014
 • Donderdagmiddag 19 juni 2014
 • Vrijdagochtend 4 juli 2014

Herfstvakantie
Mochten jullie tijdens de herfstvakantie onraad bij de school zien, bel dan naar één van de onderstaande telefoonnummers:
Wijkpolitie 5995400
Sjoerd Jansma 5414685
Koen Verbeek 5423963
Gerard Postema 5497780

Agenda

 • zaterdag 19-10 begin herfstvakantie
 • maandag 28-10 weer naar school
 • maandag 04-11 adviesgesprekken groep 8
 • donderdag 07-11 algemene ouderavond
 • vrijdag 08-11 weeksluiting Dek: Walvisbaai, Kikkersloot, Bevers, Vlot, Optimist, Kotter
  weeksluiting Ruim: Dolfijnen, Vissenkom, Flamingo's, Piratennest, Otters, Schoener, Klipper
 • maandag 11-11 Sint Maarten
 • vrijdag 15-11 weeksluiting Ruim: Tjotter, Krokodillenplas, Zeesterren, Tuimelaars, Robbenplaat, Skûtsje
  weeksluiting Dek: Kameleon, Eendenvijver, Schateiland, Pinguïnrots, Matrozen, Jutters, Tjalk
 • donderdag 21-11 informatieavond voortgezet onderwijs

Journaaltjes:
Lantaarn in Halloweenstijl maken:
Gemaakt van een lege wasmiddelfles. Op 19 en 26 oktober van 10.00 -1200 uur. Inclusief materiaal, drinken en iets lekkers; 7,50. Inclusief lampjes en batterijen; 10,00.Opgave kan via sms of telefoon ( na 1800 ) 06 46 48 14 26

SPOED: Lieve PGB-er gezocht
Voor onze lieve zoons (4 en 6 jaar) hebben wij dringend een oppas nodig. Het gaat om de donderdag van 15.00 uur tot 17.00. Omdat onze oudste zoon autistisch is, is het belangrijk dat diegene een beetje kennis heeft op dit gebied of zich er in wil verdiepen. Ook is het belangrijk dat diegene vrij rustig van aard is. Het zal uit ons PGB budget betaald worden en degene wordt ook naar deze normering betaald. Als je het wat lijkt of gewoon informatie wilt, mail dan naar Paulien: paulienwijnand@gmail.com

Oproep
Per abuis hebben wij tijdens de boekenmarkt een 2-tal bibliotheekboeken verkocht. Het gaat om de titels: 'Fien in de hoofdrol' en 'De Warrels logeren bij opa'. Heeft u dit boek in uw bezit, zou u dan zo vriendelijk willen zijn contact op te nemen met tel. nr. 0505417208 of 0644441738

De kosten van een Journaaltje: € 1,-
Advertenties inleveren bij Jacobien van den Hoofdakker

Aanbod Centrum Jeugd en Gezin najaar 2013

Koffie-uurtje op school
Elke 3e dinsdag van de maand Een uur voor de ouders van de basisschool om te praten over hun kinderen, opvoeden en school.
Tijd: 8.30 - 9.30 uur
Meer informatie bij Hilde Post, 06 52 65 91 26

Speel Mee
Tijd: 13.00 tot 16.00 uur.
Data: woensdag 2/10 6/11 20/11 11/12
Locatie: peuterschool het Brugwachtertje, het Vensterhuis, Anker 14c
Inloopmiddag voor ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar Koffie / thee en limonade staat klaar. U bent van harte welkom! Voor meer informatie kunt u terecht bij Annemieke Bos, pedagogisch medewerker van het brugwachtertje. brugwachtertje@cop-groningen.nl /of 050-5494146

Opvoeden van een tweeling, een vak apart
Tijd: 10.00 tot 12.00 uur
Data: zaterdag 9 november
Locatie: huiskamer van het CJG Een ochtend voor ouders van tweelingen, om ervaringen uit te wisselen over hoe het is om een tweeling op te voeden

Wereldlunch
Samen een gezonde lunch maken van recepten uit de hele wereld.
Tijd: 9.30 tot 11.30 uur
Datum: elke 1e woensdag van de maand
Locatie: huiskamer van het CJG, Anker 14
Kosten: 1 euro ( deelname alleen bij opgave )

Elke maandag- en donderdagochtend van 9.30 tot 11.45 uur, is er een inloopochtend voor ouder & kind. Een ontmoetingsplaats voor ouders en kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar, met opvoedgesprekken, informatie en spel. 18 november treedt Hans de Troubadour op van 10.15 tot 10.45 uur. Het is leuk om dan samen met uw kind te genieten van liedjes en gitaarmuziek. Aanmelden is niet nodig.

Elke woensdagochtend van 9.30 tot 11.45 uur inloop voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd
Een ontmoetingsplaats voor ouders en kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar, met opvoedgesprekken, informatie en spel.

Opvoeden & Zo
Tijd: 13.30 tot 15.00 uur
Data: 1/10 8/10 15/10 29/10 5/11 12/11
Locatie: activiteitenruimte CJG
Kosten: geen kosten, deelname alleen bij opgave. Er is opvang voor de kinderen .
Kinderen opvoeden is leuk, maar soms ook moeilijk. Iedere ouder heeft wel eens behoefte aan steun of advies. Wat doe je bijvoorbeeld als je kind niet luistert? Wanneer geef je straf en wanneer niet? En hoe kun je ervoor zorgen dat je kind vaker aardig is?

Peuter in zicht
Tijd: 19.45 tot 22.00 uur
Data: 19 en 26 november, 3 en 10 december
Locatie: activiteitenruimte CJG, Anker 14 kosten geen kosten, deelname alleen bij opgave
De peuter leert in een korte periode veel dingen tegelijk, lopen, praten, zindelijk worden en ontdekt zijn eigen wil. Dit is een intensieve periode voor ouder en kind. Hoe kun je hier het beste mee omgang en reageren op je kind. In deze cursus komen de thema's steunen- stimuleren en sturen aanbod.

Babymassage
Tijd: 14.30 tot 16.00 uur
Data: 18 en 25 november, 2 december
Locatie: activiteitenruimte van het CJG
Kosten: geen kosten, deelname alleen bij opgave
Een cursus voor ouders die een eerste baby hebben in de leeftijd vanaf 10 weken tot zes maanden.
Het is wenselijk om alle bijeenkomsten te bezoeken

MUZIEK MET ANKYTSKE TACOMA
Tijd: 10.00 tot 10.30 uur
Data: vrijdag 10 oktober in spelotheek 't Seinhuis en woensdag 4 december in de huiskamer van het CJG
Kosten: geen kosten
Opgave niet nodig
Voor opgave en meer informatie over bovenstaande activiteiten kunt u terecht bij
Hennie Mulder, consulent Centrum voor Jeugd en Gezin Lewenborg
telefoon 0613197759 / h.mulder@cop-groningen.nl of loop even binnen bij het CJG, Anker 14
Kijk ook voor meer informatie op www.cjg.groningen.nl/lewenborg en op Facebook CJG Lewenborg

Het team van De Swoaistee wenst iedereen een fijne vakantie!!!!!!