Journaal
Journaal jaargang 38 nummer 9

Donderdag 19-12-13
Jaargang 38, nummer 9

OOP BEDANKT VOOR ALLES!!!!!!!!

Gerard13.jpgWilly13.jpgSjoerd13.jpgJanna13.jpg

Afscheid nemen
Vandaag is het zover. Van Willy, Sjoerd, Gerard en Janna moeten wij helaas afscheid nemen. Janna kan er helaas wegens familieomstandigheden niet bij zijn. Onze oop-ers zijn vanochtend met een echte witte Limousine van huis opgehaald. Alle kinderen stonden ze in een lange haag op te wachten en onder luid gezang zijn ze binnengehaald.
Alle bouwen hebben een viering voorbereid en cadeaus gemaakt. Liedjes, toneelstukjes en praatjes werden voor het drietal opgevoerd en de cadeaus overhandigd.
Bij de hoofdingang hangen prachtige foto's van onze oop-ers die tijdens hun waardevolle werkzaamheden gemaakt zijn. Ook liggen er afscheidskaarten waarop alle ouders nog iets kunnen schrijven. Deze blijven er vanavond en morgenochtend ook nog liggen. Natuurlijk zijn zij vanavond ook tijdens het Kerstdiner aanwezig en nemen we daarna nog met het team op gepaste wijze afscheid.

Welkom
Giulia Polo en Ryan Drost heten we van harte welkom op de Swoaistee en we hopen dat zij een fijne tijd zullen hebben bij ons op school.

Kerstmarkt
De afgelopen twee weken hebben tijden alle kinderen zich weer helemaal kunnen uitleven op de kerstknutsels. Het was weer heel sfeervol en de kerststemming hing niet alleen in Het Dek en Het Ruim, maar door de hele school. Er zijn weer prachtige dingen gemaakt.
We willen iedereen die heeft meegeholpen heel hartelijk bedanken!!!

Make a wish
Kerst staat op het Alfa-college Sport en Bewegen altijd in het teken van saamhorigheid en iets doen voor een ander. Iets doen voor een ander doen wij altijd door middel van geld inzamelen voor een goed doel. Door middel van acties op onze eigen school en sportdagen organiseren voor basisscholen, proberen wij zoveel mogelijk geld in te zamelen. De basisscholen zamelen geld in, door een door hun zelf gekozen manier. Als tegenprestatie krijgen ze van ons een geheel verzorgde kerstsportdag. Dit jaar is het goede doel Make-A-Wish Nederland.
Met de kaartenactie en de collecte hebben wij een prachtig bedrag van €406, 92 opgehaald. Iedereen bedankt voor de inzet.

Sinterklaasvideo
Op de videoregistratie van het Sinterklaasfeest op de Swoaistee zijn dit jaar, in tegenstelling tot andere jaren, maar zeer weinig bestellingen ontvangen. Graag willen wij weten hoe dit komt. Er zit namelijk heel wat uren werk in en dan is het jammer wanneer we hier maar enkelen een plezier mee kunnen doen. Ligt het bijvoorbeeld aan de nieuwe manier van distributie, via Jouwschoolfilm.nl of door de prijs bijvoorbeeld ?
Wij, de school en de mensen van Jouwschoolfilm.nl, zouden het zeer op prijs stellen wanneer u enkele vragen zou willen beantwoorden via onderstaande link:
www.jouwschoolfilm.nl/870-2/
Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

Schaatsclinic door oud topschaatsster Barbara de Loor op 28 december 2013
Op 28 december a.s. komt de KPN Junior Schaatsclub naar de ijsbaan op het Waagplein in de binnenstad van Groningen. Oud-wereldkampioene Barbara de Loor zal de jeugd uit Groningen de fijne kneepjes van het schaatsen bijbrengen tijdens een heuse schaatsclinic. De hele dag staat in het teken van actie, uitdaging en beleving van de schaatssport.
Oud topschaatssters Barbara de Loor is ambassadeur van de KPN Junior Schaatsclub. In 1997 werd Barbara de Loor derde op het EK allround. Haar grootste moment van glorie beleefde ze echter op de WK afstanden 2005 in Inzell, waar ze op de 1000 meter goud won. De Loor nam daarnaast zes maal deel aan het WK Allround. Naast alle EK?s en WK?s heeft De Loor ook nog eens aan twee Olympische Spelen deelgenomen.
Meedoen? Kinderen van 8 t/m 12 jaar (groep 5 t/m 8) zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze clinic op 28 december a.s. Tussen 10.00 en 14.15 uur wordt 5x een clinic gegeven. De clinic duurt ca 45 minuten. Deelname kost 2,50 euro per kind. Voor schaatsen wordt gezorgd.
Bekijk dit filmpje om te zien wat je kunt verwachten als je meedoet aan deze schaatsclinic: http://schaatsen.nl/videos/play/2095839-kpn-junior-schaatsclub-schoolschaatsen

Opgeven kan via het aanmeldformulier op de website: http://winter.groningen.nl/ijsbaan of op de registratielijsten bij de balie bij de uitgifte van de schaatsen. Vol = Vol!

De Jonge Onderzoekers
Tijdens de Kerstvakantie zijn er veel leuke dingen te doen bij De Jonge Onderzoekers.
Maak zelf een rokende vuurwerkfontein met spannende kleureffecten, maak je eigen ring of wees creatief met papier, maar je kunt ook bouwen wat jezelf bedacht hebt.
In de tweede week van de Kerstvakantie is De Jonge Onderzoekers aan de Dirk Huizingastraat 13, Groningen open van donderdag 2 januari t/m zaterdag 4 januari 2014. Openingstijden: zijn van 10:00 uur t/m 16:00 uur.
Voor meer informatie en opgave kun je kijken op: www.dejongeonderzoekers.nl

Vrije inloop koffietijd Swoaistee
Op dinsdagochtend 17 december was er weer een "koffie-uurtje" in Het Ruim. Het koffie-uurtje van de Swoaistee wordt georganiseerd in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin.
Tussen alle gezelligheid van kinderen, ouders, kerstversiering en kerstmarkt konden we nog een plekje vinden in het Ruim.
Herkenbare vragen als bedplassen en buikpijn kwamen ter tafel.
Ook kwam het onderzoek van de GGD ter sprake. Ouders hebben de vragenlijsten al ontvangen en worden verzocht die ingevuld weer in te leveren bij de leerkracht.
In januari en februari komt Anita Riemsma, de doktersassistente, op school om de kinderen van groep 2 en groep 7 te wegen en de lengte te meten. Ook neemt zij de vragenlijst met u door als uw kind in groep 2 zit en u er bij bent. In groep 7 komen de kinderen alleen. Eventueel krijgt u nog een uitnodiging voor een gesprek met de sociaal verpleegkundige, Hilde Post of de jeugdarts, Frans Bakker. Daarvoor kunnen verschillende redenen zijn. Mocht u daar vragen over hebben, dan kunt u mij bellen (zie hieronder) of het telefoonnummer op de uitnodigingsbrief.
Iedere dinsdag loopt Hilde vanaf kwart over 8 altijd even de school in. Als u iets wil vragen of bespreken, kunt u haar dan aanspreken. Zijn er onderwerpen die u verder wilt bespreken of waar u wat meer van wilt weten, loop gerust even binnen bij het Centrum voor Jeugd en Gezin, Anker 14
Elke woensdagochtend van 9.30 tot 11.45 uur is er inloop voor ouders / verzorgers met kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.
Op dinsdag 21 januari is er weer een koffie-uurtje.
Wellicht tot ziens,

Vakantierooster schooljaar 2013-2014

 • Kerstvakantie 21 december 2013 t/m 5 januari 2014
 • Voorjaarsvakantie 22 februari t/m 2 maart 2014
 • Goede Vrijdag/ Pasen 18 april t/m 21 april 2014
 • Meivakantie 26 april t/m 11 mei 2014
 • Hemelvaart 29 mei t/m 1 juni 2014
 • Pinksteren 9 juni 2014
 • Zomervakantie 5 juli t/m 17 augustus 2014

Margedagen schooljaar 2013-2014

 • Woensdag 5 februari 2014
 • Woensdag 4 juni 2014
 • Donderdagmiddag 19 juni 2014
 • Vrijdagochtend 4 juli 2014
on1314.jpg

Wij wensen iedereen een fijne vakantie en een voorspoedig en gezond 2014!!!!!!!!!!!

Agenda

 • donderdag 19-12 kerstdiner 17.00 uur, hele school om 12.00 uur vrij
 • vrijdag 20-12 12.30 uur begin kerstvakantie
 • maandag 06-01 weer naar school
 • vrijdag 17-01 weeksluiting Dek: Eendenvijver, Schateiland, Pinguinrots, Matrozen, Jutters, Tjalk, Kameleon
  weeksluiting Ruim: Vlot, Kikkersloot, Beverburcht, Walvisbaai, Optimist, Kotter
 • dinsdag 21-01 OR/MR

Journaaltjes:
De kosten van een Journaaltje: € 1,-
Advertenties inleveren bij Jacobien van den Hoofdakker

Aanbod Centrum Jeugd en Gezin najaar 2013

Koffie-uurtje op school
Elke 3e dinsdag van de maand
Een uur voor de ouders van de basisschool om te praten over hun kinderen, opvoeden en schooluur
Tijd: 8.30 - 9.30
Meer informatie bij Hilde Post, 06 52 65 91 26

Speel Mee
Tijd: 13.00 tot 16.00 uur.
Data: woensdag 2/10 6/11 20/11 11/12
Locatie: peuterschool het Brugwachtertje, het Vensterhuis, Anker 14c

Inloopmiddag voor ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar Koffie / thee en limonade staat klaar. U bent van harte welkom! Voor meer informatie kunt u terecht bij Annemieke Bos, pedagogisch medewerker van het brugwachtertje. brugwachtertje@cop-groningen.nl /of 050-5494146

Wereldlunch
Samen een gezonde lunch maken van recepten uit de hele wereld.
Tijd: 9.30 tot 11.30 uur
Datum: elke 1e woensdag van de maand
Locatie: huiskamer van het CJG, Anker 14
Kosten: 1 euro ( deelname alleen bij opgave )

Elke maandag- en donderdagochtend van 9.30 tot 11.45 uur, is er een inloopochtend voor ouder & kind. Een ontmoetingsplaats voor ouders en kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar, met opvoedgesprekken, informatie en spel. 18 november treedt Hans de Troubadour op van 10.15 tot 10.45 uur. Het is leuk om dan samen met uw kind te genieten van liedjes en gitaarmuziek. Aanmelden is niet nodig.

Elke woensdagochtend van 9.30 tot 11.45 uur inloop voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd
Een ontmoetingsplaats voor ouders en kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar, met opvoedgesprekken, informatie en spel.

Peuter in zicht
Tijd: 19.45 tot 22.00 uur
Data: 19 en 26 november, 3 en 10 december
Locatie: activiteitenruimte CJG, Anker 14
kosten: geen kosten, deelname alleen bij opgave De peuter leert in een korte periode veel dingen tegelijk, lopen, praten, zindelijk worden en ontdekt zijn eigen wil. Dit is een intensieve periode voor ouder en kind. Hoe kun je hier het beste mee omgang en reageren op je kind. In deze cursus komen de thema's steunen- stimuleren en sturen aanbod.

Voor opgave en meer informatie over bovenstaande activiteiten kunt u terecht bij
Hennie Mulder, consulent Centrum voor Jeugd en Gezin Lewenborg
telefoon 0613197759 / h.mulder@cop-groningen.nl of loop even binnen bij het CJG, Anker 14
Kijk ook voor meer informatie op www.cjg.groningen.nl/lewenborg en op Facebook CJG Lewenborg

Vrijdagochtend 13 december is er een kledingbeurs in het Centrum voor Jeugd en Gezin, Anker 14.
Op vrijdag 9 -10- 11- en 12 december kunt u van 9.00 tot 12.00 uur kleding inbrengen.
Op vrijdag 13 december kunt van 9 .00 tot 12.00 uur onder het genot van een kopje koffie weer iets moois uitzoeken.
U bent van harte welkom. Er zijn geen kosten aan verbonden.
Meer informatie : h.mulder@cop-groningen.nl / 06-13197759