Journaal
Journaal jaargang 38 nummer 17

Donderdag 15-05-14
Jaargang 38, nummer 17

Welkom
Robin Dories, Mateo Gutierrez Molina en Sadaf Roustaiy heten we van harte welkom op de Swoaistee en we hopen dat zij een fijne tijd zullen hebben bij ons op school.

Jenaplandiploma's
jenaplandiploma2014.jpgVoor de meivakantie hebben 7 leerkrachten van de Swoaistee hun tweejarige Jenaplanopleiding afgerond en hebben ze hun welverdiende diploma ontvangen. Na een presentatie van hun afstudeerwerkstukken mochten ze de diploma's in ontvangst nemen. Vanaf hier willen wij Yolanda, Michelle, Eva, Leonie, Jeanette, Elsemieke en Renate nogmaals van harte feliciteren.


Staking in de schoonmaak
De staking in de schoonmaak is nog steeds aan de gang. In ons geval betreft het één van de twee schoonmakers, maar hierdoor vervuilt de school helaas al snel. Er is nog geen zicht op de lengte van de staking. Ons bestuur is druk bezig om afspraken te maken het schoonmaakbedrijf, zodat de schoonmaak zoveel mogelijk gedaan kan worden. Op onze school betekent dit nu dat 1 schoonmaker in twee dagen de hele school moet schoonmaken en dat de conciërges twee keer per dag de toiletten bijhouden. Dit is niet genoeg en daarom vragen wij of er ouders zijn die ons mee willen helpen met het schoonmaken van de school. Je kunt je hiervoor melden bij Koen en Wim. Alvast hartelijk dank hiervoor.

Avondvierdaagse 2014
Vanaf a.s. maandag doet een grote groep leerlingen en begeleiders weer mee met de avond-4-daagse. Even een aantal praktische zaken ter herinnering. Maandag en dinsdag starten de 5km en de 10km om 18:00 vanaf sportcentrum Kardinge. Woensdag starten we ook allemaal om 18:00 maar dan vanaf speeltuinvereniging FEO aan de Gorechtkade 146. Donderdag starten we ook vanaf FEO, de 10km start dan om 18:00 en de 5km om 19:30. Bij de start zijn we herkenbaar aan de Swoaistee-vlag. Let op: de 5km lopers starten achteraan, de 10km lopers starten vooraan!! De medaille-uitreiking is donderdag na de tocht op het binnenterrein van FEO. Zoek daar de rij op van de bouw (voor-, onder-, midden- of bovenbouw) en het aantal keren dat je hebt gelopen.
Voor alle leerlingen en begeleiders die zich hebben opgegeven is er elke avond drinken en een traktatie. Veel wandelplezier allemaal!!

Nieuwe bestuursleden gezocht
Zou jij elke derde dinsdag van het schooljaar een belangrijke bijdrage willen leveren aan de glimlach van elke leerling op de Swoaistee? Meld je aan als bestuurslid van de oudervereniging de Swoaistee. Samen maken we het elke dag een feest voor de leerlingen om naar school te gaan.
Interesse gewekt? Meld je via oudervereniging@swoaistee.nl en kom een vergadering bijwonen.

Herinnering betaling ouderbijdrage
Bent u één van de laatste ouders/verzorgers die vergeten is te betalen? Niks aan de hand, dit kan nog steeds. Het gaat om de vrijwillige ouderbijdrage (groep 1 t/m 8) en de bijdrage voor de schoolreis (groep 1 t/m 5) voor dit schooljaar.
Wij willen iedereen verzoeken om te controleren of de bijdrage inmiddels is voldaan. Heeft u nog niet betaald dan willen we vriendelijk verzoeken dit z.s.m. te doen. U kunt het bedrag (groep 1t/m5 42,00 euro, groep 6t/m8 18,00 euro) overmaken op rekeningnummer NL48 INGB 0002 5321 17 tnv OR OBS Swoaistee. Graag voor- en achternaam van uw kind(eren) en de stamgroep(en) erbij vermelden en dat het schooljaar 2013/2014 betreft.
Alle ouders die 21 mei nog niet betaald hebben zullen wij telefonisch benaderen. Controleer a.u.b. of de bijdrage al overgemaakt is, u bespaart ons een hoop werk maar u doet vooral de leerlingen er een groot plezier mee! Zonder uw bijdrage kunnen wij een groot aantal leuke activiteiten niet meer organiseren. Heeft u vragen dan kunt u ons bereiken via oudervereniging@swoaistee.nl
Bent u de betalingsbrief kwijt of heeft u nog geen brief gehad stuur een mail naar oudervereniging@swoaistee.nl. Wij sturen u alle informatie opnieuw toe.
Met vriendelijke groet
Oudervereniging de Swoaistee

Dringende oproep voor het schoolfeest
Er zijn al heel wat prijsjes ingeleverd, maar we kunnen er nog veel meer gebruiken!
Voor het maken van kunstwerken en het versieren van de pakken voor de catwalk, zijn we nog op zoek naar leuk, bijzonder, kosteloos materiaal. In te leveren in de dozen bij de voordeur. Alvast heel erg bedankt!

Schoolfeest 28 mei
Zoals bekend vieren we woensdag 28 mei met elkaar ons jaarlijkse schoolfeest. Dit jaar is het thema: "Kunstig Swoaistee". Iedereen ontvangt hierover per mail een informatiebrief, waarin je kunt lezen hoe deze dag eruit zal zien.

Cultuurperiode
Het cultuurproject is in volle gang. Er worden prachtige kunstwerken gemaakt en iedereen is bezig met het bekijken, beleven en bespreken van kunst en kunstwerken. Een aantal stamgroepen heeft al een bezoek gebracht aan het Groninger Museum en komt heel enthousiast terug van het bezoek aan het museum.

cultuurproject2014.jpg

Schooltuinen
Met het wegvallen van twee conciërges blijft er veel werk liggen in de schooltuintjes. Wij willen graag weer tuinieren met de kinderen, maar dat kan niet zonder hulp. Daarom zijn wij op zoek naar ouders met groene vingers die het leuk vinden om met de kinderen de tuin in te gaan. Er zijn ook genoeg onderhoudswerkzaamheden die zonder de kinderen uitgevoerd kunnen worden. Wij zijn heel blij want er heeft zich een moeder aangemeld die structureel wil helpen. Nu zijn er nog ouders nodig die de komende weken in de tuin willen klussen en de tuin seizoenklaar te maken. Daar worden wij en vooral de kinderen nog blijer van. Je kunt je melden bij Kor of Jacobien.

Koffie-uurtje Swoaistee
Dinsdag 15 april was het weer zo ver: tijd voor koffie! We startten met een hele kleine groep maar er schoven toch meer mensen aan. Deze keer deden we het zogenaamde 'Blote billen spel'. Een kaartspel met verschillende vragen en stellingen, die tal van reacties oproept. Bijzonder om te zien hoe één simpele vraag een groepje mensen aan het denken kan zetten. "Wat doe jij om erbij te horen, en wil je er ook daadwerkelijk altijd bij horen? Hoe doe je dat naar je kinderen toe?" Er ontstond een interessant gesprek, waarbij de ouders deelden hoe zij met soortgelijke situaties omgaan, wat hun normen en waarden zijn, en hoe je kinderen kan helpen om weerbaar te worden.
Ben je ook nieuwsgierig naar dit leuke uurtje, heb je onderwerpen waar je over wilt praten of wil je er gewoon gezellig bijzitten, je bent van harte welkom!
Het koffie-uurtje is elke tweede dinsdag van de maand en wordt meestal gehouden in de centrale hal van de Swoaistee. Het is een initiatief van de school in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin.
Wellicht tot ziens ...

Hilde Post en Hennie Mulder namens het Centrum voor Jeugd en Gezin Lewenborg.
Meer informatie op www.cjg.groningen.nl / facebook CJG Lewenborg

Vakantierooster schooljaar 2013-2014

 • Hemelvaart 29 mei t/m 1 juni 2014
 • Pinksteren 9 juni 2014
 • Zomervakantie 5 juli t/m 17 augustus 2014

Margedagen schooljaar 2013-2014

 • Woensdag 4 juni 2014
 • Donderdagmiddag 19 juni 2014
 • Vrijdagochtend 4 juli 2014

Agenda

 • Vrijdag 16-05 weeksluiting Ruim: Kotter, Kikkersloot, Beverburcht, Vlot, Walvisbaai, Optimist
  Weeksluiting Dek: Schateiland, Eendenvijver, Pinguïnrots, Matrozen, Jutters, Tjalk, Kameleon
 • Maandag 19-05 start avondvierdaagse
 • Dinsdag 20-05 avondvierdaagse
 • Woensdag 21-05 avondvierdaagse
 • Donderdag 22-05 avondvierdaagse
 • Maandag 26-05 schoolfotograaf
 • Woensdag 28-05 schoolfeest
 • Donderdag 29-05 Hemelvaart
 • Woensdag 04-06 margedag voor de hele school
 • Maandag 09-06 Pinkstervakantie
 • Dinsdag 10-06 weer naar school
 • Donderdag 19-06 margemiddag (vanaf 12.00 uur )
 • Dinsdag 24-06 musical Tjotter, Schoener, Optimist en Klipper
 • Woensdag 25-06 wisselochtend
 • Donderdag 26-06 musical Kameleon, Kotter, Skûtsje en Tjalk


Journaaltjes:
De kosten van een Journaaltje: € 1,-
Advertenties inleveren bij Jacobien van den Hoofdakker

Aanbod Centrum Jeugd en Gezin najaar 2013

Koffie-uurtje op school
Elke 3e dinsdag van de maand
Een uur voor de ouders van de basisschool om te praten over hun kinderen, opvoeden en school.
Tijd: 8.30 - 9.30 uur
Meer informatie bij Hilde Post, 06 52 65 91 26

Wereldlunch
Samen een gezonde lunch maken van recepten uit de hele wereld.
Tijd 9.30 tot 11.30 uur
Datum elke 1e woensdag van de maand
Locatie huiskamer van het CJG, Anker 14
Kosten 1 euro ( deelname alleen bij opgave )

Elke maandag- en donderdagochtend van 9.30 tot 11.45 uur, is er een inloopochtend voor ouder & kind.
Een ontmoetingsplaats voor ouders en kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar, met opvoedgesprekken, informatie en spel.

Elke woensdagochtend van 9.30 tot 11.45 uur inloop voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd
Een ontmoetingsplaats voor ouders en kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar, met opvoedgesprekken, informatie en spel.

Voor opgave en meer informatie over bovenstaande activiteiten kunt u terecht bij
Hennie Mulder, consulent Centrum voor Jeugd en Gezin Lewenborg
telefoon 0613197759 / h.mulder@cop-groningen.nl of loop even binnen bij het CJG, Anker 14
Kijk ook voor meer informatie op www.cjg.groningen.nl/lewenborg en op Facebook CJG Lewenborg