Journaal
Journaal jaargang 39 nummer 21

Donderdag 02-07-15
Jaargang 39, nummer 21

Afscheid achtste jaars
Normaal gesproken staat hier altijd het kopje 'welkom', maar vandaag namen we hier alleen maar afscheid. Het was voor ruim 70 achtste-jaars de allerlaatste schooldag op de Swoaistee.
Alle kinderen van De Swoaistee hadden vanmorgen om de school een erehaag gemaakt en onder luid getoeter, geschreeuw en gebel werden de achtste-jaars uitgezwaaid. Echt weg waren ze natuurlijk nog niet, want ze liepen dit keer door de school regelrecht naar het plein om, vanwege de warmte, daar nog toegesproken te worden en natuurlijk het Swoaistee lied te zingen. Daarna lieten ze nog van zich horen door in de hele school snoep te strooien voor alle kinderen en leerkrachten. Aan het begin van de middag werd er, niet altijd zonder tranen, in de eigen groep afgesloten en afscheid genomen van klasgenoten en leerkracht(en).
Wij wensen alle kinderen die onze school verlaten heel veel plezier en succes op hun nieuwe school!

afscheid8jaars15.jpg


Doekoe-actie
De opbrengst van de Doekoe-actie is bekend. Jullie hebben bij de COOP een bedrag van €841,73 bij elkaar gespaard. Daar zijn wij heel blij mee. Dit bedrag mogen wij besteden aan sport- en spelmaterialen. De leerlingenraad is druk bezig geweest met de besteding van dit geld. Voor alle kinderen van De Swoaistee hebben zij spelmateriaal uitgezocht.
Iedereen bedankt voor het sparen!

doekoeactie15.jpg


Afscheid collega's
Woensdagmiddag hebben we tijdens onze jaarlijkse teamlunch afscheid genomen van twee collega's.
Marin en Johan gaan ons helaas verlaten.
Marin heeft langdurig bij ons op school ingevallen. In het begin in allerlei groepen en de laatste maanden heeft zij vervangen in Optimist en was ze daar de vaste groepsleerkracht. Marin heeft besloten om een jaar naar Australië te gaan om daar het avontuur op te zoeken.
Johan is anderhalf jaar conciërge geweest bij ons op school. Twee en halve dag heeft hij Koen bijgestaan in zijn dagelijkse klussen. Johan gaat nu beginnen aan zijn welverdiende pensioen.
Vanaf hier nogmaals, heel erg bedankt voor al het goede werk dat jullie hebben verricht!!!!! We zullen jullie missen.

Marin15.jpg Johan15.jpg


Infoboekje
Wij zijn alweer druk bezig met het schrijven van het informatieboekje voor het komend schooljaar. Graag willen wij jullie erop wijzen dat wanneer er adreswijzigingen of wijzigingen in telefoonnummers en dergelijke hebben plaatsgevonden, wij dit graag willen weten. Wijzigingen kun je doorgeven door een mailtje te sturen naar:administratie@swoaistee.nl.
Alvast dank hiervoor.

Werkweek september 2015
Als werkgroep zijn we alweer druk bezig met het regelen van de werkweek in september. Voor twee groepen die naar Westdorp in Drenthe gaan, moeten de fietsen van de leerlingen en de leiding 's ochtends op woensdag 2 september 2015 met een vrachtauto of grote karren vervoerd worden naar Westdorp. Op vrijdagmiddag 4 september 2015 moeten de fietsen weer terug naar school vervoerd worden.
Onze vraag is: zijn er ouders die deze 50 kinderfietsen en 10 fietsen van de leiding met een vrachtauto of kar op bovenstaande data willen vervoeren? Je kan contact opnemen met onderstaande stamgroepleiders van Kotter en Schoener.
Namens de werkgroep werkweek,
Renate Oudekerk en Terry Goud

Brief van de oudervereniging
Geachte ouders en verzorgers,
Het schooljaar is bijna voorbij. De diverse werkgroepen hebben afgelopen jaar weer veel werk verricht om een extra glimlach te krijgen bij de kinderen. Het was een druk jaar, waarin in wij samen met jullie veel activiteiten hebben georganiseerd voor onze kinderen. Veel ouders/verzorgers die klaar hebben gestaan als er hulp nodig was in de klas of bij een activiteit die georganiseerd was.

Namens de Oudervereniging willen we alle ouders bedanken voor de betrokkenheid in en rondom school. Zonder de hulp van ouders/verzorgers kunnen we deze activiteiten niet elke keer weer tot een succes maken.

Als coördinatie werkgroep zijn we afgelopen jaar weer bezig geweest om te zorgen dat we verantwoord omgaan met alle binnengekomen ouderbijdragen. Wij zorgen ervoor dat de werkgroepen hun plannen voor de activiteiten goed kunnen blijven uitvoeren. Naast het innen van de bijdrage zijn we druk bezig met het verbeteren van de zichtbaarheid van onze vereniging. Waarschijnlijk hebben jullie alle posters zien hangen bij de diverse deuren van de school. Komend jaar hebben we weer veel ideeën om de school nog leuker te maken.
Wij zijn altijd op zoek naar ouders/verzorgers die ons hierbij willen helpen.
Onze penningmeester incasso gaat haar laatste jaar in. Wij zoeken hiervoor snel een enthousiaste nieuwe penningmeester die goed kan worden ingewerkt. Misschien ben jij wel de ouder/verzorger die we zoeken!! Denk je dat dit wat voor jou is? Stuur ons een mail naar oudervereniging@swoaistee.nl en wij nemen contact met je op.

De ouderbijdrage
Om alle activiteiten te kunnen blijven organiseren hebben we de ouderbijdrage nodig. Elk jaar kost het vanuit onze kant veel inspanning om alle betalingen binnen te krijgen.
We hebben afgelopen week alle brieven bezorgd voor de inning van de ouderbijdrage en het schoolreis geld van 2015/2016.

Bent u de brief kwijt of heeft u geen brief gehad? Zie onderstaande benodigde gegevens.
De bijdrage voor de schoolreis is € 24,- De overige vrijwillige ouderbijdrage is € 18,-. Totaal € 42,-
Rekeningnummer: NL48INGB0002532117
ten name van: De Swoaistee
Onder vermelding van: Schoolreis/ouderbijdrage 2015-2016 + naam kind / stamgroep (komende schooljaar)

Alvast bedankt namens de coördinatie werkgroep,

Frits Gosman
Voorzitter oudervereniging de Swoaistee.


VakantieBieb
Weet je nog niet welk boek je mee wilt nemen op vakantie? Er staan leuke e-books voor je klaar in de VakantieBieb. Deze zomer kun je weer boeken digitaal lezen (e-books) op een tablet of smartphone met de VakantieBieb-app. Probeer het eens uit! De app is te downloaden vanaf 1 juni. Je kunt je vader of moeder vragen of zij je hierbij willen helpen.
Voor meer informatie kun je kijken op www.vakantiebieb.nl


De Jonge Onderzoekers
Er zijn weer leuke en spannende dingen te doen bij De Jonge Onderzoekers. Ze hebben twee flitsende zomerweken.
Eerste Zomerweek dinsdag 7 juli t/m zaterdag 11 juli van 10:00 uur t/m 16:00 uur bij De Jonge Onderzoekers Groningen
Tweede zomerweek dinsdag 11 augustus t/m zaterdag 15 augustus van 10:00 uur t/m 16:00 uur bij De Jonge Onderzoekers Groningen.
Kijk voor alle activiteiten en meer informatie op: www.djog.nl. Veel plezier!

Vakantierooster schooljaar 2014-2015

 • Zomervakantie 4 juli t/m 16 augustus 2015

Vakantierooster schooljaar 2015-2016

 • Gronings Ontzet 28 augustus 2015
 • Herfstvakantie 19 oktober t/m 23 oktober 2015
 • Kerstvakantie 21 december 2015 t/m 1 januari 2016
 • Voorjaarsvakantie 29 februari t/m/ 4 maart 2016
 • Goede Vrijdag / Pasen 25 maart t/m 28 maart 2016
 • Koningsdag 27 april 2016
 • Meivakantie 28 april t/m/ 6 mei 2016
 • Pinksteren 16 mei 2016
 • Zomervakantie 18 juli t/m 26 augustus 2016

Margedagen schooljaar 2015-2016

Voor de leerlingen zijn er in het kader van de margeregeling nog een aantal extra vrije dagen geland. Alle kinderen zijn vrij op:

 • woensdag 30 september
 • maandag 5 en dinsdag 6 oktober
 • vrijdag 13 november
 • donderdag 4 en vrijdag 5 februari
 • dinsdag 17 mei
 • donderdag 23 juni
 • vrijdag 15 juli

Bereikbaarheid in de zomervakantie
Mochten jullie in de zomervakantie onraad bij de school zien, dan zijn onderstaande mensen bereikbaar:
Wijkpolitie 5995400
Koen Verbeek 5423963

Zomervakantie
Morgen is het weer zover, de zomervakantie begint. Wij kunnen terug kijken op een goed en mooi schooljaar, waarin weer veel bedrijvigheid is geweest op de Swoaistee. Natuurlijk heeft de brand in de Kerstvakantie ook een deel van het jaar bepaald, maar hebben we dat achter ons kunnen laten en ziet de school er inmiddels weer mooi uit.
Achter de schermen zijn wij alweer druk bezig met de plannen voor het komend schooljaar. Wij kijken er naar uit, maar wij gaan eerst genieten van een welverdiende vakantie.
Iedereen heel erg bedankt voor alle hulp en inzet bij alle activiteiten!

Wij wensen iedereen een heel fijne vakantie en tot 17 augustus!

Agenda

 • maandag 17-08 weer naar school
 • woensdag 02-09 werkweek bovenbouw
 • donderdag 03-09 werkweek bovenbouw
  schoolreis voorbouw, onderbouw en middenbouw
 • vrijdag 04-09 werkweek bovenbouw

De weeksluitingen beginnen om 11.30 uur.

Journaaltjes:

De kosten van een Journaaltje: € 1,-
Advertenties inleveren bij Jacobien van den Hoofdakker

Bericht van SKSG
Geachte ouder(s),
Is 6 weken vakantie toch wel lang? Op de BSO's van SKSG bieden we deze vakantie veel leuke activiteiten. Neem daarvoor een kijkje op de website van SKSG en de locaties in de buurt: Boegbeeld, Kardinge, Paddeltje en Atlantis. Interesse, neem contact op met onze Klantenservice: 050 3171390.
Met vriendelijke groet,

Catharina Veentjer
Locatiemanager a.i .SKSG Boegbeeld


Aanbod Centrum Jeugd en Gezin najaar 2013


Koffietafelgesprek dinsdag 16 juni
Waar hebben we het over gehad?
Over Vaderdag ... een van de kinderen wist niet meer waar hij het cadeautje had verstopt !
Het thema van de Vreedzame School is "we zijn allemaal anders ".
Kinderen vertellen thuis nog niet zo veel over de Vreedzame School. Stop, hou op, ik vind het niet meer leuk is wel een bekende uitspraak.
Alle scholen in de wijk, professionals welzijn, kinderopvang en peuterschool werken ook met deze methode. Uiteindelijk is het de bedoeling dat heel Lewenborg een Vreedzame Wijk wordt.
Bent u nieuwsgierig naar dit leuke uurtje, heeft u onderwerpen waar u over wilt praten of wilt u er gewoon gezellig bijzitten, u bent van harte welkom !!
Dit was alweer het laatste koffie-uurtje voor de zomervakantie. De volgende is op dinsdag 18 augustus !!!
Wij wensen iedereen een fijne zomervakantie !
Het koffietafelgesprek van de Swoaistee wordt georganiseerd in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin.
Wellicht tot ziens,
Vriendelijke groet,
Hilde Post, jeugdverpleegkundige Centrum voor Jeugd en Gezin Lewenborg. telefonisch te bereiken op 06-52659126 of mail: hilde.post@ggd.groningen.nl
Hennie Mulder, consulent Centrum voor Jeugd en Gezin Lewenborg
telefonisch te bereiken op 06-13197759 of mail: h.mulder@cop-groningen.nl

Activiteiten in het centrum voor jeugd en gezin in de zomervakantie

cjgbanner.gif


Gewijzigde openingstijden van het Centrum voor Jeugd en Gezin in de zomervakantie.     
Van 6 tot en met 24 juli is de huiskamer van het Centrum voor Jeugd en Gezin geopend op dinsdag en donderdagochtend van 9.30 tot 11.30 alleen  voor opvoedvragen en advies.
Van 27 juli tot en met 14 augustus is de huiskamer van het Centrum voor Jeugd en Gezin geopend op maandag- en dinsdagochtend van 9.00 tot 11.30 uur voor activiteiten

Flessen pimpen
tijd 9.00 tot 11.30 uur
data maandag 27 juli
locatie huiskamer van het CJG, Anker 14 

Pannenkoekenfeest
tijd 9.00  tot 11.30 uur
data dinsdag 28 juli
locatie huiskamer van het CJG, Anker 14

Kinderboerderij  de Beestenborg
tijd 9.30 tot 11.30 uur
data maandag 3 augustus
Vanaf het CJG op de fiets naar de Beestenborg in Ulgersmaborg

Speurtocht met beweegspelletjes door de wijk
tijd 9.30 tot 11.30 uur
data dinsdag 4 augustus
locatie start vanaf het Vensterhuis, Anker 14

Picknick
tijd 9.30  tot 11.30 uur
data maandag 10 augustus
locatie de speeltuin in Ruischerbrug, Woldweg
Zelf eten en drinken mee nemen. We gaan  er op de fiets heen. Vertrek om 9.30 uur  vanaf het Vensterhuis, Anker 14

Binnenste buiten, activiteiten voor binnen en buiten
tijd 9.30 tot 11.30 uur
data dinsdag 11 augustus
locatie in en om  het Vensterhuis, Anker 14

Deze activiteiten zijn voor ouders en kinderen tot 6 jaar en zijn gratis.
Meer info? mail h.mulder@cop-groningen.nl of bel 06-13197759