Journaal
Journaal jaargang 34 nummer 10

Donderdag 14-01-10
Jaargang 34, nummer 10

Allereerst willen wij iedereen een gelukkig en gezond 2010 wensen.

Welkom
Lars Bezema, Tycho van der Marel, Bente van Gangelen en Cheventley Goedhart heten we van harte welkom en we hopen dat zij een fijne tijd zullen hebben bij ons op De Swoaistee.

'Valentijnsmaaltijd'
Door het slechte weer voor de kerstvakantie kon ons jaarlijkse kerstdiner niet doorgaan. Zoals beloofd zal er een alternatief voor het kerstdiner georganiseerd worden op donderdag 18 februari. Meer informatie hierover volgt nog.

Inspectie bezoek
Alle scholen worden minimaal één keer in de vier jaar bezocht door de inspectie. Dinsdag 26 januari zal de inspectie een dag bij ons op school komen kijken. Het laatste bezoek van de inspectie aan onze school is al langer dan 4 jaar geleden. Men heeft gewacht tot de komst van een nieuwe directeur.

Margedagen 21 en 22 januari
Donderdag 21 en vrijdag 22 januari zijn alle kinderen vrij. Het hele team van de Swoaistee vertrekt voor twee studiedagen naar Schiermonnikoog. Naast de leuke dingen die een eiland met zich meebrengt, zal er ook heel hard gewerkt worden. Ons huidige schoolwerkplan loopt af in 2011 en wij zullen gaan nadenken over de invulling van het nieuwe schoolplan.

Schaatsen
Het winterweer weet nog steeds niet van ophouden en als het blijft vriezen, willen we volgende week woensdag 20 januari graag met de hele school schaatsen op de natuurijsbaan van Lageland. Als het goed is hebben de kinderen hierover een brief mee naar huis genomen. Om in Lageland te komen hebben we veel auto's nodig. De inschrijfformulieren waarop je je kunt opgeven hangen inmiddels bij de deuren. We hopen op veel hulp, zodat we er een mooie dag van kunnen maken.

Kleding en speelgoedbeurs
Het is weer zover! Na een daverend succes in de herfst van 2009, waarbij veel mensen met mooie en leuke tweedehands kleding naar huis gingen en we van de opbrengst van de 'Swoaisteetafel' voor een flink bedrag voor midden en bovenbouw buitenspeelgoed hebben gekocht, is er op vrijdag 26 maart weer een kleding en speelgoedbeurs in het Dek. Noteer dus vast in de agenda. Nadere informatie volgt nog.

Opbrengst Adoptie
Zoals aangekondigd in het vorige Journaal hebben wij het geld, dat wekelijks in de adoptiepot terecht komt, gegeven aan de actie 'Serious Request'. Via deze actie wilden landelijk bekende DJ's zoveel mogelijk geld inzamelen en aandacht vragen voor een zogenaamde 'stille ramp'. Dit deden zij door zich zes dagen op te sluiten in een Glazen Huis op de Grote Markt en niet te eten. Dit jaar ging de opbrengst naar de preventie en bestrijding van malaria. Het bedrag dat wij gedoneerd hebben is €314,14. Iedereen heel erg bedankt voor de bijdrage!

Help de vogels de winter door
In de winter kunnen vogels altijd wel wat extra voedsel gebruiken. Zeker in deze winter. Om de vogels (en de school) te helpen is er ook dit jaar weer een vetbollenactie. Volgende week krijgen alle kinderen twee voedselpakketten mee. Deze mogen verkocht worden voor €3,00 per pakketje. Een deel van de opbrengst, €1,20 per pakket, is voor de school. Dit jaar zal de opbrengst besteed worden aan de aanschaf van een beamer voor de voorbouw.

Expositie gezondheidscentrum
De scholen in Lewenborg exposeren weer in het gezondheidscentrum met dit jaar als thema 'gezond eten'. Ook kinderen van onze school doen mee aan deze expositie. Kinderen waarvan er werk geëxposeerd is hebben persoonlijk een briefje hierover ontvangen. Het is zeker de moeite waard om te gaan kijken. De expositie loopt van 15 januari tot 17 maart.

Ambrasoft
Veel kinderen bij ons op school oefenen met de programma's van Ambrasoft. Voor thuis heeft Ambrasoft ook enkele producten ontwikkeld die goed aansluiten bij de software van school.

Informatie hierover is te lezen in de toegevoegde brief.
Wanneer je voor 15 maart een pakket besteld levert dat €5,- korting op.

AGENDA

 • vrijdag 15/01 weeksluiting het Dek: Dolfijnen, Krokodillenplas, Pinguïnrots, 't Vlot, Kameleon, Klipper, weeksluiting het Ruim: Schateiland, Piratennest, Robbenplaat, Matrozen, Tjotter, Skûtsje
 • dinsdag 19/01 or/mr
 • donderdag 21/01 margedag
 • vrijdag 22/01 margedag
 • vrijdag 29/01 weeksluiting het Dek: Beverhol, Eendenvijver, Zeesterren, Walvissen, Kotter, Optimist, weeksluiting het Ruim: Otters, Kikkersloot, Ketelbinkie, Jutters, Schoener, Tjalk
 • dinsdag 16/02 or/mr
 • donderdag 18/02 'Valentijnsmaaltijd'
 • vrijdag 19-02 weeksluiting het Ruim: Kameleon, Tjotter, Robbenplaat, Dolfijnen, Klipper, weeksluiting het Dek: Piratennest, Krokodillenplas, Schateiland, Pinguïnrots, 't Vlot
 • zaterdag 20/02 start voorjaarvakantie
 • maandag 01/03 weer naar school
 • vrijdag 12/03 weeksluiting het Dek: Robbenplaat, Schateiland, Piratennest, Matrozen, Tjotter, Skûtsje, weeksluiting het Ruim: Tjalk, Kikkersloot, Ketelbinkie, Jutters, Otters, Schoener, Tjalk
 • dinsdag 16/03 or/mr
 • woensdag 17/03 rapportage
 • donderdag 18/03 rapportage
 • zondag 21/03 koffieconcert


De weeksluitingen beginnen om 11.00 uur

Journaaltjes:
Gratis af te halen: de voorbouw heeft diverse videobanden die voor de liefhebber gratis meegenomen mogen worden.
Advertenties inleveren bij Jacobien van den Hoofdakker
De kosten van een Journaaltje: € 1,-