Journaal
Journaal jaargang 41 nummer 19
Donderdag 29-06-17 Jaargang 41
nummer 19

MijnSchool op vakantie
Na een jaar hard werken komt het eind van het schooljaar in zicht en dus ook de vakantie.
Ook het MijnSchool ouderportaal neemt een break. Het portaal en beheer is gesloten van: 31 juli t/m 12 augustus. Dit betekent dat MijnSchool wordt opgeschoond. Foto's en berichten worden automatisch verwijderd. Dus wanneer jullie nog foto's willen downloaden kan dat tot 31 juli.
Sinds kort is er ook een MijnSchool app voor op een tablet of smartphone.(Apple, Android) Deze kun je gratis downloaden en is met een aantal overzichtelijke stappen te installeren. Een hele handige app!
mijnschool290617.jpg

Poster Jonge ontwerpers.
De poster is gesignaleerd in de stad!
poster29617.jpg

PO in actie
We hebben een geslaagde prikactie gehad. Bedankt voor jullie flexibiliteit!
Voor een impressie kun je klikken op de deze link.

Vergoeding laptop
Graag brengen wij een regeling vanuit de gemeente nog een keer onder jullie aandacht.
De gemeente Groningen maakt zich sterk voor kinderen uit minimagezinnen. Om alle kinderen gelijke kansen te geven, is er een regeling bedacht waardoor kinderen uit deze gezinnen die naar het voorgezet onderwijs gaan, een laptop kunnen krijgen die vergoed wordt door de gemeente.
Hiervoor moet een aanvraag ingediend worden. Het formulier wat hiervoor nodig is, is af te halen bij Henriëtte, onze brugfunctionaris. Je kunt een mail sturen naar h.boddema@o2g2.nl. Zij kan ook helpen bij het invullen van deze aanvraag, mocht dat nodig zijn.

Groepsindeling volgend schooljaar
Achter de schermen zijn we weer druk bezig met de nieuwe groepsindelingen. Het is weer een grote puzzel waar veel tijd en denkwerk in gaat zitten. We willen op vrijdag 7 juli middels een mail aan jullie bekend maken hoe de stamgroepen er volgend jaar uit gaan zien. 's Ochtends wordt door de stamgroepleider de groepsindeling met de kinderen besproken. Hierna ontvangen jullie een mail. Maandag 10 juli hangen bij de deuren de lijsten waar je het ook nog na kunt lezen.

Thema ouderavond
Gisteravond hebben we weer een geslaagde thema avond gehad, de laatste in de serie. Er waren verschillende leerkrachten die hebben verteld over onderwerpen die het komende schooljaar of schooljaren aan bod gaan komen.
Kor heeft kort verteld over de ontwikkelingen in de Vreedzame Wijk en wat dat betekent voor ons als Vreedzame School. Herman heeft een presentatie gehouden over de taalkasten en alle mogelijkheden die de kast in zicht heeft. Door Eva werd iedereen d.m.v. een quiz aan het denken gezet over wat digitale geletterdheid is en wat niet. Verder heeft zij verteld over hoe de leerlijn digitale geletterdheid wordt ontwikkeld binnen O2G2 en hoe wij als Swoaistee hier een bijdrage aan leveren.
Tot slot heeft Joke een pleidooi gehouden voor het belang van goed cultuuronderwijs en hoe wij de komende jaren hier vorm aan willen geven binnen ons onderwijs.
Volgend jaar zullen we weer een serie avonden organiseren en zullen we onderwerpen aan de orde stellen die gisteravond door ouders aangegeven zijn.

Lezen in de vakantie
Ook in de zomervakantie kan lezen leuk zijn. Zet de vakantieBieb-app op je tablet of smartphone en download een grote selectie e-books voor kinderen. De nieuwe app is van 1 juni t/m 31 augustus gratis te downloaden via de App Store en de Google Play Store. Kijk voor meer informatie op www.vakantiebieb.nl


Vakantierooster schooljaar 2016-2017
 • Zomervakantie: 21 juli t/m 1 september 2017

Vakantierooster 2017-2018

 • Herfstvakantie 23 t/m 27 oktober 2017
 • Kerstvakantie 25 december 2017 t/m 5 januari 2018
 • Voorjaarsvakantie 26 februari t/m 2 maart 2018
 • Paasvakantie 30 maart t/m 2 april 2018
 • Koningsdag 27 april 2017
 • Meivakantie 30 april t/m 4 mei 2018
 • Hemelvaartvakantie 10 en 11 mei 2018
 • Pinkstervakantie 21 mei 2018
 • Zomervakantie 23 juli t/m 31 augustus 2018

Margedagen schooljaar 2017-2018
Ook volgend schooljaar zijn er in het kader van de margeregeling nog een aantal extra vrije dagen gepland. Deze moeten nog vastgesteld worden, maar volgen in het volgende Journaal.

Agenda

 • vrijdag 30-06 MARGEDAG
 • vrijdag 07-07 weeksluiting Dek: Pinguïnrots, Schoener, Dolfijnen, Klipper, Strandlopers, Flamingo's, Kikkersloot
 • maandag 10-07 musical groep 8 Klipper, Optimist, Skûtsje en Tjotter
 • dinsdag 11-07 musical groep 8 Kameleon, Kotter, Schoener en Tjalk
 • woensdag 12-07 wisselochtend
  afscheidsviering groep 8
 • dinsdag 04-07 MR
 • vrijdag 21-07 begin zomervakantie

Journaaltjes:

De kosten van een Journaaltje: € 1,-
Advertenties inleveren bij Jacobien van den Hoofdakker