Uitgaven
Lewenborg beter bekeken
boek_2.jpg'Lewenborg beter bekeken' is de weerslag van intensief onderzoek en werk door 600 kinderen en 50 'grote mensen'die allemaal te maken hebben met de openbare jenaplanschool De Swoaistee.
'Lewenborg beter bekeken' geeft een beeld van een wijk, opgetekend door mensen en dan vooral door kinderen met een onbevangen blik. Van een wijk die is gerangschikt onder de noemer Europees achterstandsgebied, is in dit boek ook niet veel te merken. Lewenborg is een wijk waar mensen graag wonen en werken en waar kinderen graag spelen. 
De eigenzinnige ecoloog Le Roy heeft dertig jaar geleden een stempel op deze wijk gedrukt. Dit stempel in de vorm van de inrichting van de wijk en zijn ideeën zijn nog in de hele wijk waarneembaar. Termen als het Le Roy-gebied en beheersgroep Le Roy komen door het hele boek naar voren. 
Naast de wijk Lewenborg zijn de buurgebieden verkend en de kinderen weten dan ook alles van bijvoorbeeld de scheepvaart in het Eemskanaal en het Damsterdiep en de geschiedenis. Verder zijn de natuurgebieden bij Noorddijk en Kardinge verkend en staan interessante zaken over het kerkje en de begraafplaats van Noorddijk in dit boek.
Voor ieder in Lewenborg, maar ook voor iedere Groninger is dit boek bijzonder de moeite waard om te bekijken en te lezen. Het boek is tegen betaling te verkrijgen op De Swoaistee.